O tânără din Ucraina a filmat ce primesc refugiații într-un adăpost din România. Video a devenit viral

 Dumitrache Laura
.

O tânără din Ucraina a postat un clip video pe TikTok, unde a prezentat condițiile în care au fost primiți refugiații ucraineni, într-un adăpost din Galați. Valerie a fugit din calea războiului și s-a adăpostit la noi în țară. Tânăra le-a arătat tuturor cum sunt primiți ucraineni în țara noastră și cum se comportă românii cu ei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În ultimele 22 de zile, sute de mii de ucraineni și-au părăsit țara și au ajuns în țările vecine. Mulți dintre ei au ajuns și în România, iar o tânără din Ucraina a filmat condițiile dintr-un adăpost pentru refugiați. Tânăra a ajuns în Galați, iar după ce a văzut cum sunt tratați refugiații, aceasta a postat un clip video pe rețelele de socializare.

Refugiatii ucraineniRefugiatii ucraineni

Românii s-au mobilizat și i-au primit cu brațele deschise pe refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului. Multe pensiuni, case, hoteluri ori săli de sport au devenit locul în care ucrainenii se simt în siguranță și protejați. Mai multe videoclipuri de către refugiații din Ucraina în adposturile din România au făcut înconjurul internetului.

Citește și: Ce surpriză a avut un român care a cazat 11 refugiați din Ucraina:„La plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc…'

Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând.A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Citește și: Papa Francisc, rugăciune emoționantă pentru Ucraina:”Îl implor pe Dumnezeu să oprească mâna lui Cain'

Citește și: Irinel Columbeanu, prima apariție după accidentul vascular:”Abandonasem tratamentul, dar nu asta a fost cauza”

O tânără din Ucraina a filmat ce primesc refugiații într-un adăpost din România

De 22 de zile, refugiații ucraineni se adăpostesc în țările vecine, după ce Vladimir Putin a ordonat atacarea Ucrainei. Mii de ucraineni se află în acest moment în România, în adăposturile pregătite de români. Valerie, o tânără din Ucraina, a ajuns la Galați, într-un adăpost de refugiați. Tânăra a postat pe TikTok un clip video cu adăpostul, prezentându–le urmăritorilor săi cum sunt tratați ucrainenii în România.

Adăpostul a fost improvizat într-o sală de sport a unei școli. Valerie a surprins numărul de paturi care se afla în interiorul sălii de sport, iar în cel de-al doilea clip video, aceasta le-a arătat internauților ce primesc refugiații. Odată cu postarea imaginilor, toată lumea a aflat că ucrainenii nu duc lipsă de nimic. Valerie le-a mulțumit românilor pentru solidaritatea lor. „Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc: multe paturi, mâncare, apă, haine, produse de îngrijire personală, concert pentru Ziua Femeii, cadouri pentru Ziua Feameii, loc de joacă, loc pentru artă', a scris tânăra ucraineancă pe TikTok.

Peste 200 de refugiați ucrainei s-au angajat în România

Potrivit ministrului Municii, Marius Budăi, mulți dintre ucrainenii ajunși pe teritoriul României s-au angajat. Conform acestuia, numărul acestora fiind de 200 până în acest moment. Numărul ucrainenilor ce și-au găsit locuri de muncă în țara noastră este de 233, iar aceștia activează în domenii precum servicii și producție. 47 dintre aceștia au obținut un loc de muncp prin ANOFM, în timp ce restul ucrainenilor au optat pentru relația directă angajat-angajator.

„La zi, 223 de persoane, 47 de persoane prin ANOFM, restul de persoane prin relaţia directă angajator, angajat, dar cu înregistrarea contractului de muncă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă', a spus ministrul Muncii, relatează wowbiz.ro.

Câți refugiați și câți răniți ucraineni sunt internați în spitale din România?

75 de refugiați din Ucraina sunt internați în spitalele din România. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că răniții din Ucraina sunt internați în spitale militare. Refugiații au dreptul la primirea de asistentă medicală în țara noastră. În jur de 100 de cetățeni ucraineni au apelat la serviciile ambulanțelor. Ministrul Sănătății a anunțat că refugiații ucraineni au acces inclusiv la servicii medicale din programele de sănătate, la fel ca pacienții din România.

Sursa foto: TikTok

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton