Tamara Buciuceanu a fost o actriță de excepție, dar a avut încă un talent nebănuit. Înregistrarea video care dovedește totul!

.

Din nefericire, încă o mare artistă din Generația de Aur ne-a părăsit aseară. Este vorba despre Tamara Buciuceanu, care a lăsat o moștenire culturală imensă, care va bucura multe generații de acum înainte. Artista avea însă un talent mai puțin cunoscut, moștenire de familie, pe care nu și l-a valorificat. Iată dovada!

Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viață, la vârsta de 90 de ani, în cursul zilei de ieri, la Spitalul Elisas, în urma unei afecțiuni cardiace, artista fiind plânsă de zeci de colegi de breaslă, dar și de mii de oameni, publicul ei care a iubit-o atât de mult.


Tamara Buciuceanu cânta muzică de operă!

Chiar dacă a jucat în zeci filme și piese de teatru, rolul care a rămas în memoria colectivă este Isoscel, cea mai simpatică profesoara de matematică din toate timpurile, rol pe care actrița l-a jucat magistral și care i-a asigurat și porecla sus-numită… Puțină lume știe însă că Tamara Buciuceanu a avut un talent mai puțin știut, pe care l-a scos la iveală însă în filmul Liceenii 2 – actrița avea o voce senzațională de soprană și ar fi putut cânta operă oricând.


Dat fiind însă că în familie exista deja un talent consacrat – sora ei, Iulia Buciuceanu, este o mezzosoprană extrem de cunoscută -, actrița s-a limitat doar la a interpreta ocazional muzică de operă. Secvența din Liceenii 2, una rară și inedită, demonstrează încă o dată că Tamara Buciuceanu a fost dăruită cu mult har. Iată dovada în filmul de mai jos, unde actrița interpretează magistral o arie de operă.