Suma uriașă cu care Angelina Jolie a vândut tabloul pictat de Churchill. Îl primise în dar de la Brad Pitt

.

Angelina Jolie a vândut cu 11,5 milioane de dolari tabloul „Tower of the Koutoubia Mosque' pe care l-a primit în dar de la fostul ei soț, Brad Pitt. Tabloul este pictat de fostul premier al Marii Britanii, Winston Churchill și dăruit fostului preşedintele al Statelor Unite, Franklin D. Roosevelt.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Tabloul peisagistic este o pictură în ulei ce înfăţişează un apus de soare peste moscheea Koutoubia, monument emblematic din Marrakesh. Tabloul a fost pictat de Churchill cu ocazia unei vizite oficiale în Maroc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vândut de unul dintre fiii lui Roosevelt în anii 1950,
tabloul a trecut prin mâinile mai multor proprietari, înainte de a
ajunge în 2011 în colecţia cuplului de actori americani Angelina Jolie
şi Brad Pitt.

Suma cu care a fost vândut tabloul a depăşit mult estimările, între 1,7 milioane şi 2,8 milioane de euro, conform Christies, potrivit Digi24.ro.


În cadrul aceleiaşi licitaţii, alte două tablouri pictate de Churchill au fost vândute: un peisaj din Marrakesh a fost adjudecat pentru suma de 1,55 milioane de lire sterline (1,8 milioane de euro) şi o imagine a Catedralei Saint Paul din Londra, estimată între 200.000 şi 300.000 de lire sterline, a fost vândută pentru suma de 880.000 de lire sterline (1,2 milioane de euro).

Citește și: Raluca Bădulescu a dezvăluit care e cea mai scumpă piesă vestimentară din garderobă:Realizată integral din cristale şi mărgele, are 27 kg


Citește și: Ce avere are Dan Negru.Prezentatorul TV are o vilă de 400.000 de euro

Citește și: Cum arată Angelina Jolie la 44 kilograme. De ce a început actrița să se înfometeze

Churchill a început să picteze la 40 de ani

Churchill a început să picteze în 1915, la vârsta de 40 de ani, într-o perioadă dificilă pentru cariera sa de om politic: un atac naval eșuat în timpul Primului Război Mondial l-a costat titlul de Prim Lord al Amiralității.
Prim-ministrul a vizitat Marocul pentru prima dată în 1935 și s-a îndrăgostit de lumina de acolo. „Marocul a fost o revelație pentru mine’, a scris în jurnalul său politicianul care considera că picturile care aveau ca temă țara nord-africană sunt printre cele mai bune creații ale sale.


Churchill a pictat tabloul după un moment de răscruce în războiul din Europa: întâlnirea anglo-americană de la Casablanca, din 1943. După zece zile de negocieri, prim-ministrul britanic l-a convins pe președintele Roosevelt să facă împreună o vizită într-unul dintre locurile sale favorite.


„Nu poți să bați atâta drum până în nordul Africii fără să vezi Marrakech-ul. Trebuie să fiu cu tine când ai să vezi soarele apunând peste Munții Atlas’, i-a spus Churchill lui Roosevelt, potrivit Forbes.ro.

Cele 150 de mile care despart Casablanca de Marrakech au fost
străbătute în cinci ore. Cei doi oameni de stat au tras la Villa Taylor,
situată undeva la periferia orașului, și au privit împreună apusul din
turnul clădirii. După plecarea lui Roosevelt, Churchill a mai rămas o zi
pentru a reproduce pe pânză imaginea văzută din turn cu o seară
înainte, după care i-a făcut tabloul cadou președintelui american,
notând: „O amintire a acelui sublim moment de respiro de la încleștarea
războiului’.