Ștefania Pop de la Chefi la cuțite a renunțat la facultate pentru a deveni cofetar: „Nu m-aș fi văzut niciodată lucrând ca inginer”

.

Ștefania Pop de la Chefi la cuțite a renunțat la facultate pentru a deveni cofetar. Fosta concurentă a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu, fiind înscrisă în competiție de către fratele ei. Într-un interviu recent, aceasta a făcut câteva dezvăluiri despre parcursul ei profesional și despre momentul în care a fost nevoită să alegă între visul ei și așteptările părinților. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Ștefania Pop de la Chefi la cuțite a renunțat la facultate pentru a deveni cofetar. În audițiile emisiunii culinare, Ștefania Pop a reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați cu un mousse de ciocolată. Tânăra nu și-a imaginat niciodată că va ajunge să fie concurentă la „Chefi la cuțite’, motiv pentru care fratele ei a preluat inițiativa și a înscris-o la casting. Ulterior, aceasta a trecut cu brio probele din bootcamp, fiind selectată în echipa lui Florin Dumitrescu, însă, mai apoi, a fost eliminată din competiție. Recent, Ștefania Pop a oferit un interviu amplu, în care a vorbit despre pasiunea ei pentru bucătărie și despre momentul în care a renunțat la facultate și și-a urmat visul.


Fosta concurentă de la Chefi la cuțite are o poveste de viață impresionantă. Pasiunea pentru gastronomie a dezvoltat-o încă de la o vârstă fragedă, iar la 16 ani își impresiona familia și prietenii cu cele mai complexe deserturi.

Citește și: Cine este Ștefania Laura Pop de la Chefi la Cuțite.Locuiește cu logodnicul ei

Citește și: Nicoleta Luciu a semnat cu Antena 1. Ce emisiune va prezenta:'I se pregătește…'


Citește și: Cum arată Raluca Bădulescu acum, după ce a slăbit enorm. Misha îi ia apărarea după ce a fost criticată că e prea slabă:'Cu ce vă ajută să aruncați vorbe?'

Citește și: Mihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru o reclamă:’A făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor’

Ștefania Pop de la Chefi la cuțite a renunțat la facultate pentru a deveni cofetar


După absolvirea liceului, fosta concurentă de la Chefi la cuțite s-a înscris la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, urmând cursurile Facultății de Inginerie. Pentru că și-a dat seama că acest domeniu nu o împlinește, Ștefania Pop s-a mutat la București și a urmat un curs de bucătar, conștientă fiind că această decizie va fi una dureroasă pentru părinții ei.

„Am realizat că nu sunt deloc fericită cu direcția în care merge viața mea. Atunci când am ales această facultate, mi-am dorit să-mi fac părinții mândri, deoarece am fost mereu genul de copil de la care ei aveau așteptări mari și cu siguranță, dacă mă încăpățânăm să o termin, era doar pentru a-i face fericiți pe ei.


Trecând printr-o perioada foarte grea din punct de vedere personal, când am ajuns să nu mă mai regăsesc în locul în care mă aflăm și să am tot felul de întrebări legate de drumul meu în viață, am realizat că nu merită să irosesc ani într-un domeniu care nu mă împlinește’, a susținut aceasta, potrivit Libertatea.ro.

„Nu m-aș fi văzut niciodată lucrând ca inginer’

Ștefania Pop a descris momentul în care a simțit că e nevoită să facă o alegere importantă în ceea ce privește parcursul ei profesional. Aceasta a ales să-și urmeze instinctul și a ales gastronomia, în detrimentul ingineriei.


„Nu m-aș fi văzut niciodată lucrând ca inginer și, astfel, într-un moment foarte greu pentru mine, în care simțeam că mă aflu la o răscruce de drumuri, am ales să îmi urmez instinctul și să fac ce simt că ar putea fi vocația mea adevărată. Am renunțat la facultate acolo și am decis să plec la Bucureșți, să fac un curs de cofetar’, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

„Cursul de cofetar mi-a demonstrat că asta e vocația mea’

Fosta concurentă de la Chefi la cuțite a mărturisit că alegerea pe care a făcut-o în urmă cu mulți ani a ajutat-o să înțeleagă care este adevărata ei pasiune.


„Cursul de cofetar mi-a pus bazele și mi-a demonstrat că asta e vocația mea cu adevărat. Eu sunt însă o persoană foarte exigentă cu mine însămi și am realizat atunci cât de greu va fi parcursul meu în această lume până să mă simt cu adevărat mulțumită de ce știu să fac. După terminarea cursului, m-am angajat la «Livrez Fericire», unde am lucrat 3 ani. Munca în laborator a fost cea care mi-a modelat cel mai mult stilul și felul de a fi, atât ca om, dar mai ales drept cofetar’, a mai spus aceasta.


Cum a schimbat-o pe Ștefania Pop emisiunea Chefi la cuțite

Ștefania Pop a mărturisit că participarea la emisiunea Chefi la cuțite a făcut-o să înțelegă că mai există loc de perfecționare. Aceasta a fost eliminată, recent, din concurs.


„Înainte de participarea la emisiune aș fi zis clar că este mousse-ul de ciocolată neagră sau orice ține de zona de entremet. Adică prăjituri pe bază de mousse-uri și inserții cu diferite gusturi și texturi. Acolo am descoperit însă, că sub presiunea enormă pe care am resimțit-o, am unele dificultăți în a le face așa cum știu mai bine, deci există momente când, oricât de stăpân ești pe situație, poți avea probleme’, mai spune aceasta.

Sursa foto: Facebook & Captură Video