Stefan Banica lanseaza “Altceva”

.

Stefan Banica pregateste pentru luna octombrie a acestui an lansarea unui nou album Altceva' . Materialul discografic este cel de-al 14-lea disc de autor din cariera, album care vine cu surprize mari si colaborari inedite si, in acelasi timp, marcheaza 20 de ani de la lansarea primului sau material discografic.

 


Albumul Altceva’ este un proiect complex, o provocare atat pentru public, cat si pentru Stefan Banica. Discul poarta titlul «Altceva», pentru ca aduce chiar altceva fata de discurile lansate de artist pana in prezent. Vor fi influente muzicale noi, piesele de pe acest material discografic vor acoperi o paleta mai larga de gusturi si, poate, chiar de generatii, genurile muzicale se vor intrepatrunde intr-un mod neasteptat, intr-o combinatie reusita, chiar daca la baza ramane rocknroll-ul.

 

Pentru acest nou album Stefan Banica a colaborat cu artisti si oameni de studio cu care a mai lucrat si pentru alte materiale muzicale, insa are si invitati speciali, cum ar fi: Marius Moga, Berti Barbera, Flavius Teodosiu, Chupi (Mandinga) sau soprana Mediana Vlad.


 

 Cel mai nou album se numeste Altceva’ si chiar este altceva.

 

In urmatoarea perioada urmeaza a fi extras un nou single de pe albumul « Altceva », ce va fi promovat pe posturile de radio, dar care va beneficia si de videoclip.

 

 « In situatia actuala, cand discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru ca muzica se descarca ilegal de pe internet, am inca norocul sa am langa mine, de ani buni, un numar fidel de spectatori, care mi-au ascultat si mi-au cumparat muzica. Si pentru asta le multumesc. Respectul fata de mine si fata de publicul meu ma face sa merg inainte, pe calea corecta, spun eu, si anume de a inregistra albume, asa cum fac de 20 de ani incoace.


 

De fiecare data incerc sa aduc in piesele mele tot ce e mai bun, tot ce simt si gandesc. Fiecare album reprezinta o etapa din viata mea. Cel mai nou album se numeste Altceva’ si chiar este altceva. Veti regasi pe disc colaborari inedite, cu oameni la care poate nu v-ati fi asteptat, si influente muzicale din alte genuri. Dar baza ramane rocknroll-ul, care, pentru mine, inseamna bucuria de a canta, bucuria de a trai. Sper ca va fi un album interesant prin prisma colaborarilor si a conceptiei, atat pentru publicul meu, cat si pentru alte generatii, care, poate, nu asculta muzica mea„, a declarat  Stefan Banica.