Specialiștii explică motivele pentru care mor atât de mulți români de COVID-19. Atenție, mulți "vin tardiv la spital"!

 Cica Cristina
.

Statisticile privind infectarea cu noul coronavirus sunt tot mai îngrijorătoare în România! Țara noastră are deja a doua cea mai mare rată a mortalității de SARS-Cov-2 din Europa, iar specialiștii sunt tot mai preocupați. Iată care ar fi motivele pentru care mor atât de mulți români de COVID-19!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

La capitolul decese din cauza noului coronavirus, România a întrecut țări precum Spania, Franța, Italia sau Marea Britanie, unde rata mortalității este destul de ridicată.

Îngrijorările cresc tot mai mult, locurile de la Terapie Intensivă se împuținează pe zi ce trece. Ultimul raport indică numai 300 de locuri pe toată țara.

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

În ciuda avertismentelor repetate ale specialiștilor privind COVID-19, oamenii tind fie să trateze boala ca pe o răceală și ajung prea târziu la spital, confundă simptomele sau se fac prea puține testări.

Trei specialiști români încearcă să explice care sunt motivele pentru care -a ajuns la un număr atât de mare de decese de COVID-19 în România.

Citește și: Coronavirusul se poate transmite în cel mai neașteptat mod.Te poți infecta, dacă nu tragi apa la toaletă, cu capacul pus

Pacienții ajung prea târziu la spital

Profesorul universitar doctor Diana Cimpoeşu susține că unul dintre motivele pentru care a crescut rata deceselor de COVID-19 este pentru că oamenii vin prea târziu la spital.

„Unii ignoră simptomele, iar alţii pot să le confunde. Pe de o parte, avem oameni care nu suferă de nici o boală, dar care vin la spital speriaţi că s-ar fi putut îmbolnăvi, pe de altă parte îi avem pe cei care sunt bolnavi, dar care nu vin sau când se prezintă o fac tardiv', susține specialistul.

Citește și: Cum a fost ales chef Sorin Bontea să jurizeze o emisiune culinară, acum 8 ani:„Eram convins că face mișto de mine, l-am și înjurat și i-am zis să mă lase în pace'/ EXCLUSIV

De asemenea, Diana Cimpoeşu amintește ca și cauză și comorbiditățile pacienților.

Vârstnicii sunt cei mai afectați de COVID-19

O altă cauză a creșterii mortalității de coronavirus în țară ar fi că vârstnicii sunt cei mai afectați de coronavirus.

Citește și: Ce fac George Burcea și Viviana Sposub, infectați cu COVID-19, în izolare:„Nu vedem filme de dragoste, facem noi destulă'

Simptom-coronavirus-1-1Simptom-coronavirus-1-1

„E o tendinţă care se manifestă şi în alte locuri. Eu pun creşterea deceselor în legătură cu numărul mare de noi cazuri şi cu faptul că boala îi afectează şi pe cei mai în vârstă', avertizează Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Se fac puține testări de coronavirus

Cauzele exacte ar fi destul de greu de stabilit, subliniază Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în Statele Unite şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citește și: Florin Pastramă o acuză pe Brigitte că s-a căsătorit cu Ilie Năstase pentru bani. Reacția ei:'L-am iubit, pentru mine Ilie a fost totul'

Totuși, specialistul ține să precizeze că o problemă ar putea fi testările puține, fiind de părere că, în realitate, numărul cazurilor este mult mai mare.

„Aş spune că avem mai multe decese din cauza creşterii numărului de cazuri, dar şi pentru că se testează foarte puţin. După părerea mea, în realitate, numărul bolnavilor este de 10 ori mai mare, dar cei mai mulţi nici măcar nu vor afla că sunt bolnavi, întrucât nu sunt testaţi. Cred că dacă i-am avea în evidenţe pe toţi cei infectaţi, am vorbi de o mortalitate mult mai scăzută', a declarat Cherecheş, potrivit Click!

Sursa foto: pixabay, pexels

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton