Soţia unui politician din Ucraina a trecut granița cu 29 de milioane de dolari şi 1,5 milioane de euro la ea

.

Soţia unui politician din Ucraina a trecut granița cu valize pline cu dolari şi euro. Partenera fostului deputat ucrainean a scos din țara vecină aproximativ 29 de milioane de dolari. De asemenea, femeia avea la ea și 1 milion și jumătate de euro, bani gheață. Bancnotele erau distribuite în diferite valize și au fost găsite de grănicerii din Ungaria, în urma unui control.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Recent, soţia unui politician din Ucraina a trecut granița cu valize pline cu dolari şi euro. Partenera de viață a fostului deputat ucrainean avea la ea circa 29 de milioane de dolari şi 1 milion si jumătate de euro, bani gheaţă. Acesta au fost descoperite în valize separate de către grănicerii din Ungaria.

Conform site-ului 24tv.ua, Serghei Luşcenko, un fost jurnalist și om politc, a publicat o poză cu valizele de bani pe contul lui de Telegram. Acesta susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat ucrainean Igor Kotviţki.


Citește și: Vlăduța Lupău, moment stânjenitor pe scenă:'Atunci am vrut să nu mai cânt. M-am făcut de rușine'

Citește și: Cum își împarte Adela Popescu timpul între cei trei băieți:'De cele mai multe ori, mă simt vinovată'

Citește și: TJ Miles de la Survivor, atac dur la adresa lui CRBL, după ce a fost trimis în exil:„Încearcă să manipuleze oamenii!’

Citește și: Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea:„Trei zile am stat zi şi noapte acolo’


Soţia unui politician din Ucraina a trecut granița cu valize pline cu dolari şi euro

Afaceristul ar fi considerat drept mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat şi influent, bănuit de corupţie, care a ocupat mai mulți ani funcția de ministru de interne, sub diverse adminstraţii, până vara trecută, când şi-ar fi dat demisia la cererea lui Volodimir Zelenski, scrie Adevărul.

Soția fostului deputat a trecut frontiera în Ungaria într-o mașină înmatriculată în Ungaria. Autoturismul era condus de un cetățean ungar. În timp ce vameșii ucrainieni au lăsat autovehiculul să treacă, grănicerii din Ungaria au decis să-l controleze.


În urma controlului efectuat de grănicerii din Ungaria au fost găsiți banii puși în valize. Aceștia au pus-o pe femeie să declare întreaga sumă pe care o avea la ea. În urma declarațiilor ei, procurorii de la Kiev au decis deschiderea unei anchete.

În presa din Ucraina, de mai mult timp circulă diferite informații conform cărora sume considerabile de bani ar fi scoase clandestin din ţară, cu ajutorul unor grăniceri corupţi, care ar primi mită.


Poliția a confiscat 1,6 milioane de dolari de la o familie de ucraineni, în Vama Albița

În urmă cu câteva zile, și Poliția de frontieră din țara noastră a descoperit că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albiţa cu 1,6 milioane de dolari. Pe lângă această sumă, cei din Ucraina aveau și 50.000 de euro ascunşi în maşină.

Poliția de Frontieră de la Vama Albița a descoperit, în urma controlului de rutină, că o familie de ucraineni a încercat să intre în România cu peste 1,6 milioane de dolari, 50 de mii de euro și mai multe bunuri de lux. Cei doi se aflau într-un Volkswagen Touareg, iar la controlul de rutină au declarat că nu dețin bunuri de valoare. Atât banii, cât și ceasurile, gențile și bijuteriile de brand au fost confiscate, fiind declanșată o anchetă în acest caz.


În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri și sume în valută nedeclarate, peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 de euro, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică, conform Libertatea.

Sursă foto: Hepta, Profimedia Images, Adevărul / Telegram/ 24tv.ua