Sora Aurei Ion, asistenta care a murit în accidentul din Apuseni, își strigă REVOLTA după moartea Alexandrei: „Am luptat pentru ca să nu se repete. Din păcate, s-a repetat!”

 Dumba Gabriela
.

Moartea Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal, ucisă joi, după ce sunase de trei ori la 112, în încercarea de a-și salva viața, amplifică suferința prin care Mariana Ciucă, sora Aurei Ion (foto), trece de cinci ani. Revoltată că nu a reușit să schimbe sistemul corupt din România, care i-a ucis sora în 2014, în accidentul aviatic din Apuseni, Mariana a scris un mesaj de revoltă la adresa celor care acum au reușit să rescrie încă o tragedie. Încă două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, au murit din lipsa de profesionalism a autorităților.

Aura Ion a murit în accidentul aviatic din ApuseniAura Ion a murit în accidentul aviatic din Apuseni

'ÎMI CER IERTARE DOMNULE CUMPĂNAȘU!
Domnule Cumpanașu, îmi cer iertare pentru că nu am reușit să înving sistemul corupt din România!
La data de 20 ianuarie 2014 sora mea, Aura Ion, murea înghețată, după ce aeronava cu care se deplasa s-a prăbușit în Munții Apuseni. Autoritățile nu i-au localizat: STS-112, Romatsa, SRI. MApN-ul nu a vrut să ridice pentru misiune elicopterul Puma Socat.

Am avut aceeași reacție pe care o aveți dumneavoastră acum: cine este vinovat să plătească!
M-am implicat în dosarul anchetei penale, dar procurorii militari au început să distrugă și să falsifice probe din dosar, au refuzat să administreze probe relevante solicitate – de exemplu expertiza pentru localizare STS, iar acolo unde nu au avut ce să facă au interpretat după bunul plac. În final, pentru STS-112, SRI, Smurd și MApN au emis o soluție de clasare deși toate aspectele invocate de noi se încadrează la siguranța națională a României. Concluzia: Romania este condusă de un grup mafiot.

Urmările: am rămas singură în lupta mea cu sistemul corupt, eu împreună cu familia și cu avocata noastră; în rest…televiziunile (unele, nu toate) au primit interzis să mai prezinte informații despre anchetă; am fost denigrată eu și familia mea; a fost denigrată și pătată memoria Aurei despre care s-au făcut afirmații mincinoase; l-am angajat pe expertul aviatic Șerban Dumitru să-mi fie expert parte în dosar – mi-a luat banii și apoi nu a vrut să mă mai reprezinte; zeci de persoane și-au oferit așa-zisul ajutor pentru ca, apoi, să dea bir cu fugiții; nici victimele nu au mai vorbit…presiuni, intimidări… avocata familiei, Laura Beleca, a fost convocată la Baroul București gratuit', fără niciun motiv real, a primit control A.N.F., a fost denigrată de către Arafat Raed și, cu toate acestea, este singura care a ramas alături de noi.

Iată, pe scurt, o parte din repercusiunile faptului că mi-am permis să îmi cer drepturile și să cer sancționarea celor răspunzători de moartea surorii mele.
Voi continua această luptă, voi duce la bun sfârșit ceea ce am început! Chiar dacă mă vor arăta cu degetul, întrebându-mă ce mai vreau, chiar dacă voi fi singură ca și până acum. Da, am fost acuzată că vreau bani. Nu, nu vreau bani! Am luptat pentru ca să nu se repete. Din păcate, s-a repetat!
Îmi cer iertare Alexandrei și familiei ei pentru că nu am reușit să atrag răspunderea celor ce se fac vinovați de intervenția din Apuseni! Dacă reușeam, astăzi, cu siguranță autoritățile statului ar fi acționat prompt. Îmi cer iertare!', scrie Mariana Ciucă.

Pilotul Adrian Iovan și asistenta Aura Ion au murit pe 20 ianuarie 2014

Pe 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în urma prăbușirii elicopterului în care se aflau, pe muntele Petreasa din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, într-o pădure de la limita dintre judeţele Alba şi Cluj.

Și în acest caz, STS a dat rateuri în ceea ce privește localizarea, în ciuda faptului că unul dintre medicii supraviețuitori, Radu Zamfir, a cerut ajutor la 112 de mai multe ori.

Adrian Iovan a murit la scurt timp după impact, iar tânăra Aura Ion, studentă la Medicină, a murit înainte ca echipele medicale să ajungă la avion.

Au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria' şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Femeia care urma să primească ficatul de la donatorul din Oradea a decedat ulterior.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton