Soldatul ucrainean care a rostit celebra înjurătură "Russian warship, go fuck yourself!" a revenit acasă și a fost decorat

.

Soldatul ucrainean care a rostit celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!” (în traducere aproximativă – navă rusească, du-te dracu’!) a revenit acasă și a fost decorat, după ce, inițial, fusese declarat mort alături de camarazii săi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Soldatul ucrainean de pe Insula Șerpilor care a rostit acea înjurătură care s-a viralizat ulterior – „Russian warship, go fuck yourself!' – a revenit cu bine acasă, a anunțat Ministerul Apărării de la Kiev, potrivit The Guardian. Grănicenul ucrainean Roman Hribov fusese considerat mort, alături de camarazii săi de luptă, acesta aflându-se în serviciu pe Insula Șerpilor în momentul atacului.

Soldatul ucrainean care a rostit celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!', a revenit acasă


Pe 24 februarie, mai multe surse, inclusiv guvernamentale, au transmis că 13 poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti. Iată însă că grănicerul Roman Hribov a revenit cu bine acasă, unde a și fost decorat pentru curajul său.

Citește și: Totul despre Volodimir Zelenski! Cum a ajuns din comediant președinte și cum a devenit inamicul nr. 1 al Rusiei: „Make love not war!


Citește și: Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski despre situația critică din Ucraina: „România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră’

Citește și: Mirabela Dauer, incident neplăcut în timpul unui concert:Am ieşit cu greu din scenă, transfigurată la faţă

Citește și: Boala pe care Mihai Bobonete a ținut-o ascunsă în ultimii ani:Eu nu mai am voie să beau

Soldatul a primit premiul pentru serviciile oferite regiunii Cerkasî. Anunţul a fost făcut pe Facekook de către șeful regiunii Cerkasî, Igor Taburets.


„Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor’, a scris acesta pe reţeaua de socializare.


Înjurătura grănicerului a devenit sloganul ucrainenilor

Pe 24 februarie, presa a scris pe larg despre incidentul din Insula Șerpilor, obiectivul fiind atacat atunci pe aer și pe mare. Grănicerul Roman Hribov se afla în serviciu pe Insula Șerpilor când a început atacul. Inițial, cei 13 grăniceri de pe insulă, care au refuzat să se predea, au fost declarați morți, iar președintele Volodimir Zelenski le-a acordat post mortem titlul de Eroi ai Ucrainei.

Când rușii le-au cerut să se predea, s-a născut și înjurătura care, la scurt timp, a devenit celebră, transformându-se într-un slogan, într-un semn al rezistenței ucrainenilor împotriva atacatorilor ruși.


„Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi’, i-au somat invadatorii.

„Navă rusă, du-te naibii!’, i-a răspus ucraineanul de frontieră de pe Insula Șerpilor.

După ce insula a fost luată cu asalt, s-a raportat că toți grănicerii au fost uciși, dar iată că aceștia erau în viață, însă fuseseră luați prizonieri și duși în Rusia. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Roman Hribov a fost eliberat din captivitate și acum se află acasă, în orașul său natal, Cerkasi.