Show pe patru roti: Razvan Mazilu

.

Datorita lui, dansul si-a recucerit popularitatea iar a fi dandy nu mai suna nici frivol, nici desuet. Pentru Razvan, scena poate fi si capota unei masini iar lipsa muzicii nu-l impiedica sa danseze. Uneori, e de ajuns vantul. Ca in aceasta sedinta foto.

 


La ora sase dupa amiaza, zi de zi, in mod previzibil, oamenii parasesc precipitati corporatiile. Insa nu in fiecare zi au ocazia sa vada, iesind din parcarile lor subterane, o masina pe capota careia cineva executa un dans ca si cum ar fi ales cel mai firesc loc din lume pentru asta. Masina este Toyota Avensis iar dansatorul este Razvan Mazilu. Alaturi de el, dar la volan, se afla castigatoarea concursului lansat de Toyota, „Drumul spre a deveni remarcabil’, Lazar Madalina Petronela. Premiul a fost chiar aparitia in acest shooting Viva!, alaturi de Razvan, surpriza cu atat mai frumoasa cu cat Madalina este coregraf. Majoritatea trecatorilor se opresc sa admire neconventionala reprezentatie, dar sunt si cativa care se grabesc incruntati spre casa. „Oameni fara umor’, consemneaza laconic Razvan si-si continua reprezentatia.


 

Conform Facebook, ai atat de multi prieteni,  incat ai depasit limita maxima admisa de contul de socializare. Nu esti nici star de film, nici prezentator de televiziune  si nici nu apari  in tabloide. Cum iti explici propria notorietate,  in conditiile in care lucrezi  intr-un domeniu considerat  inca nisa?

 

Poate ca am avut dintotdeauna o vizibilitate mai mare decat alti colegi. Poate pentru ca fac lucrurile cu sufletul. Atunci cand artistul nu vrea cu orice pret sa arate cat de destept si de inteligent este el, ci se concentreaza pe emotie si pe transmiterea acesteia, atunci se deschid usi iar dansul contemporan nu mai e o chestie inhibitorie si „de nisa’. Imi place sa cred ca sunt unul dintre artistii care au contribuit la popularizarea dansului in Romania.


 

Atunci cand scriu despre tine, oamenii, fie ca sunt jurnalisti, critici sau spectatori, se intrec  in descrieri artistice.  E adevarat ca nu poti fi descris prin cuvinte uzuale, dar ce nu a surprins nimeni pana acum, nici in cele mai frumoase cuvinte, si crezi ca este esential sa se stie despre tine?


 

Nu fac parte dintre cei care isi doresc sa li se construiasca piedestal, statuie din timpul vietii. Tot ceea ce vreau e sa imi fie recunoscut talentul, de care sunt cat se poate de constient, si autenticitatea demersurilor mele artistice. In rest, nu cred ca exista cuvinte potrivite pentru a descrie ce face un dansator pe scena. Ceea ce vezi este ceea ce este.

 

Autor: Oana Popoiag

Fotograf: Sebastian Enache

Stilist: Ana Andrei

 

Citeste continuarea in numarul de septembrie al revistei VIVA!