SEX în timpul sarcinii – periculos sau benefic? Răspunsul medicilor te va suprinde!

 Dumba Gabriela
.

Sexul în timpul sarcinii a iscat multe controverse, de-a lungul timpului. Există unele păreri conform cărora, în timpul sexului, bebeluşul poate fi rănit şi mulţi viitori părinţi evită contactul intim tocmai din cauza acestui fapt. Nimic mai fals, spun medicii. Sexul în timpul sarcinii poate avea beneficii la care nici nu vă aşteptaţi, atât pentru mamă, cât şi pentru făt.

 

  „Dacă sarcina este normală, atunci relația intimă nu-i va face niciun rău copilului. Dimpotrivă, o viață sexuală regulată ți-ar putea fi benefică, deoarece nu numai că ajută la întărirea mușchilor pelvieni, ci îți oferă și sentimente pozitive. Iar starea psihologică în această perioadă este foarte, foarte importantă.

Sarcina schimbă şi viaţa sexuală a cuplurilor. Mulţi îşi fac griji că o partidă de sex ar putea să cauzeze avort, dar de fapt, dacă totul este în regulă, raporturile sexuale nu ar trebui să producă vreun rău. Este important să se păstreze intimitatea cuplului, chiar dacă se petrec atâtea transformări.

 Bebeluşul este protejat de lichidul amniotic, dar şi de muşchiul uterului. Aşa că nu trebuie să vă temeţi, raportul sexual nu-l va afecta. Şi mai este ceva care îl protejează: dopul de mucus de la nivelul cervixului reprezintă o barieră împotriva infecţiilor. Poţi să stai liniştită, penisul partenerului nu îi face niciun rău copilului. Însă, cu cât sarcina avansează, trebuie găsite poziţii în care să te simţi cât mai confortabil”, spun medicii citaţi de Ela Crăciun în cartea sa, 9 luni fără griji'.

 

Totuşi, când nu este recomandat sexul în sarcină?

 

Există situaţii speciale pe care doar medicul le identifică, atunci când raportul sexual ar putea afecta evoluţia sarcinii.

„În ultimul trimestru de sarcină este interzis să faceţi sex doar dacă medicul care urmăreşte sarcina a specificat acest lucru. Dacă nu există probleme, atunci doar disconfortul vă poate împiedica. Există însă medici, care, ca măsura de prevenție, nu recomandă sexul în ultimele săptămâni de sarcină. Aceştia motivează prin faptul că hormonii din spermă pot stimula contracţiile', scrie Ela Crăciun în cartea sa.

 

 

sursa foto: STOCKSY

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton