Ce semnificație specială are Iair, numele ales de Vlăduța Lupău pentru fiul ei. Provine din Biblie

.

După ce Vlăduța Lupău a născut și a dezvăluit cum își va boteza copilul, mulți s-au întrebat ce semnificație specială are Iair, numele ales de artistă pentru fiul ei. Ei bine, aceasta alegere nu a fost făcută la întâmplăre, având în vedere proveniența lui. Numele Iair vine din Biblie, dar puțină lume știe ce reprezintă. Iată ce simbolizează, de fapt!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Ce semnificație specială are Iair, numele ales de Vlăduța Lupău pentru fiul ei? E întrebarea ce a stat pe buzele multora, după ce cântăreața și-a adus pe lume primul copil. Vedeta a născut pe data de 6 august 2022. Tot atunci, ea și soțul ei, Adi Rus, i-au dezvăluit împreună numele micuțului, prin două postări extrem de emoționante de pe rețelele de socializare.

Pe 6 august 2022, Vlăduța Lupău și-a văzut împlinit cel mai mare vis, acela de a deveni mamă. Interpreta de muzică populară a născut un băiețel perfect sănătos, veste pe care le-a împărtășit-o imediat și internauților. Pe lângă imaginile emoționante cu artista și fiul nou-născut, ce i-a impresionat pe fanii cântăreței a fost numele ales de părinți pentru bebeluș.


Citește și: Ce decizie radicală a luat Vlăduța Lupău, la doar trei zile de când a născut:„Spre sfârșitul lunii ar trebui să…’

Citește și: Cum și-a cunoscut Vlăduța Lupău soțul și cum decurs cererea în căsătorie:„A fost una inedită, la care clar nu m-aș fi putut aștepta’ / EXCLUSIV

Citește și: Maria Ciobanu s-a întors în România. Ionuț Dolănescu despre revederea cu mama sa:„Am văzut-o fugitiv’

Citește și: Cu ce se ocupa Lia Bugnar, înainte să devină actriță:„Nu m-au mai pus să mă dezbrac, m-au luat direct’


Ce semnificație specială are Iair, numele ales de Vlăduța Lupău pentru fiul ei

Vlăduța Lupău și Adi Rus au surprins prin alegerea făcută în privința numelui fiului lor. Conform postărilor făcute de artistă și sportiv în mediul online, aceștia au decis ca pe primul lor copil să-l cheme Iair.

„Rus Iair, ești BINECUVANTAREA MEA! (…) A fost dragoste la prima vedere! Vlăduța Lupău, te iubim cel mai mult, mamă eroină’, a scris, printre altele, Adi Rus în mediul online.


Nu degeaba numele Iair a atras atenția, căci este într-adevăr foarte rar întâlnit. Acesta ascunde o semnificație biblică de care foarte puțini au auzit. Conform dicționarului biblic, „Iair’ înseamnă lumină, strălucire, mai ales strălucirea lui Dumnezeu, scrie playtech.ro.

Numele „Iair’ provine din Biblie

De asemenea, în cărțile biblice, în Marcu 5:21-43; Luca 8:41-56; cf. Matei 9:18-26, Iair apare ca fiind conducătorul sinagogii a cărui fată a fost vindecată chiar de către Iisus Hristos. Însă, deși numele Iair e prezentat în cărțile lui Marcu și Luca, nu apare și în cartea lui Matei.


Potrivit sursei menționate anterior, în cărțile biblice, Iair avea responsabilitatea de a conduce slujba de la sinagogă. Tot el trebuia să aleagă persoanele vrednice să conducă rugăciunea, să citească din Scripturi și să predice.

Într-o zi, după ce Mântuitorul Iisus Hristos a traversat Marea Galileii, Iair L-a rugat să îi vindece fata în vârstă de 12 ani, căci era pe moarte.

În timp ce se îndrepta către casa lui Iair, Iisus Hristos a fost oprit de mulți, din diverse motive. Mai apoi, a venit vestea că fiica lui Iair a murit. În ciuda acesteia, Mântuitorul a spus că fata nu era moartă, ci doar dormea. Deși unii oameni din mulțime l-au batjocorit pe Iisus Hristos după afirmațiile Sale, i-a dat afară pe toți din casă, cu excepția lui Petru, Iacov, Ioan, Iair şi soţia sa. Totodată, El a readus-o la viață pe fetița lui Iair.


Ce spunea Vlăduța Lupău despre numele fiului ei, înainte să nască

Înainte să nască, Vlăduța Lupău ne făcea primele declarații despre numele bebelușului. De curând, cântăreața ne spunea că micuțul și l-a ales singur.


„Ne-am gândit la un nume încă din primele zile! Și-a ales singur numele… O să vă spun povestea numelui când vine pe lume. (râde), ne-a spus Vlăduța Lupău, înainte să nască.

Sursă foto: Instagram