Cu ce se ocupă Mitică Popescu la 85 de ani, după ce s-a retras din teatru: "N-am mai vrut să urc pe scenă"

 Dumba Gabriela
.

Mitică Popescu s-a retras din teatru pentru că, spune chiar el, nu a vrut să bată recordul nimănui. La 85 de ani, actorul a dezvăluit cu ce se ocupă acum, de când nu mai urcă pe scenă. Mitică Popescu mărturisește că se simte excelent pentru că are un ritual la care nu renunță de 50 de ani și care îl ajută să fie în formă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Din 1973 și până să se pensioneze, Mitică Popescu s-a făcut remarcat în roluri de excepție, în producții precum „De ce se trag clopotele, Mitică?' (1981), „Moromeții' (1987) și multe altele. La 85 de ani, actorul nu duce dorul scenei și dezvăluie cum își umple timpul, de când a renunțat la teatru.

756756

Ce mai face Mitică Popescu la 85 de ani și cu ce se ocupă

Mitică Popescu a fost premiat în cadrul Galei Uniter din 2009, unde i-a fost înmânat „Premiul pentru întreaga activitate’.

Un punct forte care a contribuit la cariera sa este emisiunea D-ale lui Mitică' pe care o prezintă la TVR 2 încă din anul din 1999, producție în care telespectatorii pot vedea povești de viață ale oamenilor din viața de zi cu zi care sunt pe gustul multora dintre ei.

Chiar dacă a renunțat la teatru, Mitică Popescu a rămas în televiziune și este foarte fericit cu ceea ce face acum.

„Am fost plecat într-o excursie la Londra, luna viitoare merg în Bulgaria. În prezent, fac numai televiziune, la teatru am renunțat. N-am vrut să bat recordul nimănui.

Sunt probleme cu teatru, e greu pentru angajați, dar mai ales pentru colaboratori. E greu și sunt multe piese, cu text mai ușurel, cu decor tot mai puțin, cu distribuții tot mai mici.

După ce m-am pensionat, nu am mai vrut să urc pe scenă. Îmi este bine, eu nu m-am plâns niciodată de bani ca să zic că îmi este greu financiar. Pe lângă asta, am timp să mă mai uit și la meciurile de fotbal', a declarat actorul pentru impact.ro.

Citește și: Ghorghe Gheorghiu își vinde conacul de la Buftea.Imagini cu vila de 350.000 de euro a artistului

Citește și: Ce s-a întâmplat după nunta lui Silvius, fiul lui Silviu Prigoană. E atipic pentru România:„Cineva trebuia s-o facă și pe asta’

Ritualul care îl ține în formă pe Mitică Popescu, la 85 de ani

În timp ce la scenă a renunțat de ceva timp, Mitică Popescu are tabieturile sale, pe care le respectă și-l țin în formă, cum ar fi plimbările în parc și câte o cafea, în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

„Cu sănătatea stau bine. Am grijă cu soarele, mai cu pălărie, mai pe la umbră. La plimbări nu renunț. Mai sunt copaci care mai țin umbră, mă plimb ca să mai pun picioarele la treabă.

Doar atunci când nu plouă stau în casă, în rest fac mișcare. De mai bine de 50 de ani beau cafea dimineața pe stomacul gol după care mănânc o banană', a adăugat actorul.

Ce pensie are Mitică Popescu

Sătul să mai fie compătimit pentru veniturile sale și privit de unii dintre fanii săi drept un muritor de foame, Mitică Popescu a luat atitudine anul trecut și a clarificat zvonurile legate de pensia lui.

Întrebat dacă pensia lui este chiar 1300 de lei, așa cum s-a spus, actorul a negat.

Nu este adevărat, nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei, plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist.

Nu am ajuns la sapă de lemn. Nu am cum, pentru că am muncit toată viața, nu am cum să primesc o pensie atât de mică„, a declarat Mitică Popescu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton