Scrisoare emoționantă pentru Alexandra, în fața casei criminalului din Caracal: „Iartă-ne, copilă, că noi nu am luptat cu aceeași putere ca și a ta”

.

Prietenele din copilărie ale Alexandrei au depus o scrisoare emoționantă în fața casei criminalului din Caracal, bestia care i-a luat viața la doar 15 ani. Pe 25 iulie, Alexandra Măceșanu a fost omorâtă de cel care, cu o zi înainte, a răpit-o și a supus-o la chinuiri îngrozitoare. Fetița din Caracal s-a luptat să-și salveze viața, a sunat în disperare la 112, dar fără succes. Oamenii care aveau toate posibilitățile să o salveze nu au făcut-o, iar pentru asta, prietenii Alexandrei își cer iertare într-o scrisoare impresionantă.

„Tu, Alexandra, tu ești eroul nostru,


Ți-ai dat viața în încercarea de a face dreptate. Datorită ție și sacrificiului ce ți-a adus sfârșitul a fost găsită casa groazei și alte victime își vor găsi liniștea.

Ai luptat, copile, ai avut puterea și curajul să faci mai multe decât au făcut autoritățile statului. Ai fost ucisă cu bestialitate de către un monstru, care a avut ca aliați incompetența și nepăsarea celor ce tu le-ai oferit încrederea ta, până la ultima suflare, sperând că te vor salva.

Iartă-ne, copilă, că noi nu am luptat cu aceeași putere ca și a ta, împotriva lipsurilor din sistemul românesc.


Drum lin către îngeri, Alexandra!’ sunt gândurile răscolitoare ale prietenelor din copilărie ale Alexandrei Măceșanu, copila care a fost ucisă pe 25 iulie, potrivit primelor date din anchetă, imediat ce a sunat la 112, în încercarea disperată de a scăpa din mâinile celui care o răpise cu o zi înainte.

Casa bestiei din Caracal a devenit loc de pelerinaj pentru toți cei care au cunoscut-o pe Alexandra, dar și pentru cei care au vrut să aprindă o lumănare pentru fetița ucisă. Flori, candele, mesaje sunt depuse la poarta criminalului, în fiecare zi, și tot acolo stau în permanență, de la aflarea tragediei, zeci de oameni care cer dreptate pentru Alexandra.