Schimb de doamne la Elysee: Adio, Carla! Bun venit, Valerie!

.

Odata cu investirea lui Francois Hollande in functia suprema a statului francez, Carla Bruni preda stafeta de prima doamna catre Valerie Trierweiler care face si ea, deja, o nota aparte in peisaj, intrucat noul cuplu prezidential nu este casatorit.

Incepand din 15 mai noua prima doamna de la Paris este Valerie Trierweiler, o frumoasa ziarista in varsta de 47 ani din care 20 i-a petrecut scriind in paginile revistei Paris Match.


Este o fire independenta, cu convingeri de stanga, care s-a implicat activ in candidatura lui Segolene Royal, reprezentanta Partidului Socialist, in alegerile prezidentiale ale mandatului trecut.

Dar nu numai in candidatura, ci si in viata personala a acesteia: in 2005 Valerie i l-a luat pe Francois Hollande cu care Segolene avea o relatie de lunga durata si 4 copii. La randul ei, Valerie are 3 copii dintr-o casnicie anterioara.

Povestea dintre Valerie Trierweiler si Francois Hollande a iesit la iveala abia in 2007, dupa ce Segolene a pierdut in fata lui Sarkozy, iar oficial a fost recunoscuta in 2010.


„Trebuie gasita o noua expresie pentru a o desemna pe prima doamna.' – se ingrijora cotidianul Le Figaro’ cu cateva zile inainte de venirea acesteia la Palatul Elysee. Iata ca, incepand de azi lui Valerie i se spune simplu – tovarasa de viata a lui Francois Hollande’.

Sa vedem cum va titra presa de peste Ocean, intrucat prima vizita oficiala a lui Valerie va avea loc pe 18-19 mai, in SUA, la Camp Davis, unde Michelle Obama, va organiza un dineu in onoarea primelor doamne prezente la summit-ul sefilor de state din G8.


Dana Musceleanu
Foto: Hepta