La 3 ani de la transplantul de măduvă osoasă făcut în Italia, pentru a lupta cu talasemia majoră de care suferea, Robert Mihăilă are încă parte de efectele bolii graft, cea care e cauzată de neacomodarea celulelor donatorului cu cele ale bolnavului care le primeşte. Şi are nevoie de aproape 1.000 de euro lunar doar pentru cremele şi medicamentele speciale cu care mămica trebuie să-i îngrijească rănile.
Robert, băieţelul acum în vârstă de 9 ani, din comuna prahoveană Meri, a fost unul dintre primele cazuri de talasemie – o boală gravă a sângelui – din România, pentru care s-a dovedit că salvarea poate veni de la un transplant medular.
Fundaţia Ringier i-a purtat de grijă încă de la începutul luptei cu maladia, iar cititorii noştri, prietenii noştri, au înţeles din start gravitatea specificului acesteia şi l-au ajutat, de fiecare dată, cu donaţii băneşti sau cu medicamente.
Robert şi mămica lui au fost nevoiţi să ajungă tocmai la Spitalul Gesu Bambino din Roma, pentru a realiza acel transplant vital. Era primăvara lui 2012. Apoi, deşi medical boala fusese învinsă, băieţelul a trebuit să mai stea internat mai bine de doi ani acolo, din cauza complicaţiilor date de ceea ce se numeşte grefăcontra- gazdă' sau, altfel spus, graft ori GVHD, o boală ca un efect secundar ce însoţeşte un astfel de transplant.
Vezi continuarea AICI