Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă”: „Nu mai există urmă de civilizație”

 Miniosu Alexandra
.

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă'. Moscova le-a cerut astfel forțelor ucrainiene din orașul invadat să depună armele și să părăsească zona. Un răspuns în acest sens e așteptat până luni, 21 martie 2022, la ora 4:00 dimineața, ora României. Iată ce ar urma să se întâmple apoi!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă'. Așadar, Moscova le cere forțelor din orașul bombardat să depună armele și să plece din zonă. Oficialii au transmis că așteaptă un răspuns de la țara vecină până luni, 21 martie, ora 04:00 dimineața, ora României. Ulterior,ar urma să fie deschise coridoare umanitare pentru ca civilii să fie evacuați către Est și Vest, notează Reuters și BBC.

Evacuations from Mariupol in UkraineEvacuations from Mariupol in Ukraine

În cadrul ultimatumului transmis către forțele din Ucraina, Mihail Mizintsev, general-colonel rus și directorul Centrului Național rus pentru Managementul Apărării, condamnă „catastrofa umanitară teribilă' din orașul bombardat de două săptămâni, sub asediul forțelor din Rusia.

Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:”Demnitatea noastră nu va salva vieți”

Citește și: Cum a reacționat tătăl Antoniei când l-a cunoscut pe Alex Velea:„Nu e o persoană care judecă după aparenţe'

Citește și: Irina Loghin, amintiri dureroase despre Revoluția din 1989:”Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit”

Citește și: Chef Joseph Hadad i-a cerut ajutorul Mihaelei Borcea ca să o salveze pe soția sa:”Am vândut tot”

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă'

Mihail Mizintsev a transmis că toți cei care aleg să depună armele vor ieși în siguranță din Mariupol.

„Toți cei care depun armele au garantată ieșirea în siguranță din Mariupol', a declarat Mihail Mizintsev.

În același timp, Mihail Mizintsev a făcut apel către „bandiții odioși responsabili de viețile a sute de oameni nevinovați, care acum se numesc reprezentanți ai autorităților locale din orașul Mariupol'.

Mihail Mizintsev a avut un mesaj și pentru primarul orașului Mariupol.

„Suntem conștienți că puțin din situația actuală depinde de voi, căci voi sunteți sub controlul batalioanelor naționaliste, dar sperăm că voi, inclusiv primarul orașului, mai aveți o urmă de umanitate, o urmă de compasiune față de civilii care au avut încredere în voi', a adăugat el.

Ce acuzații a făcut generalul-colonel rus Mihail Mizintsev

Iar asta nu e tot, generalul-colonel rus Mihail Mizintsev a acuzat că „Autoritățile de la Mariupol au acum ocazia să facă o alegere și să treacă de partea poporului, altfel tribunalul militar care îi așteaptă este doar puțin din ceea ce merită pentru crimele lor groaznice, pe care partea rusă le documentează foarte atent'.

În paralel, Moscova a anunțat deschiderea unor noi coridoare umanitare. Până în prezent însă astfel de anunțuri nu au devenit realitate, iar invazia a continuat, scrie libertatea.ro.

Coridoarele umanitare ar urma să fie deschise luni dimineață, începând cu ora 10.00, ora Moscovei (9.00, ora Bucureștiului). Acest lucru ar uma să fie posibil pentru ca trupele din Ucraina și „mercenarii străini' să depună armele și să plece, așa cum a transmis generalul.

Moscova a anunțat deschiderea unor noi coridoare umanitare

Ulterior, începând cu ora 12:00, convoaiele umanitare cu alimente, medicamente și alte provizii vor avea acces sigur în oraș, din ambele direcții, după ce traseele vor fi stabilite, după spusele generalului rus. Mihail Mizintsev a mai susținut că până la 130.000 de civili sunt „ținuți ostatici' în Mariupol și că vor avea posibilitatea să se îndrepte către Est sau Vest, în cazul în care Kievul va răspunde pozitiv solicitării până la ora 5.00, ora Moscovei.

În prezent, mii de oameni se află în continuare captivi în Mariupolul asediat, fără alimente, apă sau probizii medicale. Aceștia se ascund din calea focului în buncăre. Conform informațiilor recente anunțate de Kiev, circa 3.900 de persoane au fost evacuate duminică din Mariupol, utilizând patru coridoare umanitare, anunță CNN, citând un anunț al vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk. Alte câteva mii de oameni au fost evacuați, în ultima săptămână, însă în Rusia, împotriva voinței lor, conform oficialilor locali din oraș.

Supraviețuitoare din Mariupol: „Nu mai există urmă de civilizație'

O mamă care a reușit să fugă din Mariupol a făcut mărturisiri tulburătoare despre cei care au rămas încă în oraș. Femeia a povestit că aceștia fac ceai folosindu-se de apa din calorifere și conducte pentru a-și potoli setea. Conform spuselor ei, nu mai există urmă de civilizație în orașul asediat.

„Nu mai există urmă de civilizație în Mariupol. Nu e nimic. Eu am supraviețuit, dar au mai rămas sute de mii de oameni care mor acum. Am lăsat cheile apartamentului prietenilor noștri, pentru că mai aveam puțină apă acolo', a declarat aceasta pentru The New York Times.

Conform oficialilor din Ucraina, 90% din clădiri au fost distruse complet de bombardamentele venite din partea trupelor ruse. Miercuri, o bombă a fost aruncată chiar pe clădirea teatrului. Acolo se ascundeau circa 1.000 de oameni.

Duminică, o altă instituție importantă a fost bombardată. E vorba despre o școală în care se adăposteau 400 de oameni, conform Kievului.

Situația dramatică din Mariupol a fost descrisă și de către consulul grec în orașul-port de la Marea Azov. Acesta a spus: „sper să nu vadă nimeni vreodată ce am văzut eu'.

Sursă foto: Hepta, Facebook, Profimedia Images, Arhivă VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton