România se află pe lista „țărilor neprietenoase' cu Rusia, adoptată astăzi la Moscova. Guvernul Federației Ruse a aprobat luni, 7 martie 2022, o listă de state și teritorii care se fac vinovate de „acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și cetățenilor săi'. Iată despre ce alte state este vorba! Lista completă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
România se află pe lista „țărilor neprietenoase' cu Rusia, adoptată astăzi la Moscova. Țările de pe listă au impus ori s-au alăturat sancțiunilor împotriva Moscovei, notează agenția rusă Tass, citată de libertatea.ro. În prezent, țara noastră e într-o companie selectă, alături de ceilalți membri ai Uniunii Europene, de SUA, Canada, Marea Britanie, dar și alții.
Astăzi, 7 martie 2022, Guvernul Federației Ruse a aprobat o listă ce cuprinde state și teritorii ce se fac vinovate de „acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și cetățenilor săi', notează agenția de presă străină. Printre ele se află și România.
Citește și: Putin l-a avertizat pe Macron că își va atinge scopul în Ucraina „fie prin negociere, fie prin război”
Citește și: Viorel Lis, operat de urgență după ce a făcut infarct:„I s-a pus stent și acum este la Terapie Intensivă'
Citește și: Iubitul Danei Marijuana a murit:”Este terminată. Nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat”
România, pe lista „țărilor neprietenoase' cu Rusia, adoptată astăzi la Moscova
Lista aprobată astăzi de Guvernul Federației Ruse include următoarele state: Statele Unite ale Americii și Canada, statele UE, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, dar și Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan.
Țările și teritoriile enumerate în listă au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei după ce a început din Ucraina.
Totodată, Guvernul a transmis că, în conformitate cu acest decret, atât cetățenii, cât și companiile rusești, dar și statul, regiunile și municipalitățile sale care au obligații valutare față de creditorii din străinătate de pe lista țărilor neprietenoase vor putea să le plătească acestora în ruble. Această nouă procedură e însă una temporară. Ea se aplică plăților care depășesc 10 milioane de ruble pe lună, mai anunță presa străină.
În ceea ce privește țara noastră, România a susținut activ de sancțiuni și condamnarea la ONU a invaziei Rusiei în Ucraina. Ba mai mult, conform New York Times, România ar fi fost, împreună cu Polonia, o rută importantă pentru livrările de rachete antitanc ale SUA și aliaților NATO către Ucraina, după începerea războiului ruso-ucrainean.
Rusia amenință mai multe țări, printre care și România
În urmă cu scurtă vreme, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a amenințat România. Acesta a susținut că orice țară care oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată parte din conflict.
„Aproape toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. În același timp, știm sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat către România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei poate fi considerată o implicare a acestor ţări într-un conflict armat’, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Reacția lui Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă susține că românii nu au de ce să se teamă deoarece amenințarea din parte Rusiei vine ca o retorică, ce are ca scop distragerea atenției de la adevăratul război.
„Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi, pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară’, a declarat el la Digi24.
Sursă foto: Libertatea, Foto Simbol Pixabay