România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei n-a reușit să strângă suficiente voturi

.

România intră astăzi, 11 mai 2023, în semifinala 2 Eurovision 2023. Theodor Andrei reprezintă România la concursul internațional cu melodia „D.G.T. (Off and on)'. Piesa a fost compusă chiar de către el. Din păcate, în urma voturilor din semifinală, România nu a reușit calificarea în finală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. În urma voturilor, nu am reușit să ne calificăm în finala care va avea loc sâmbătă. Theodor Andrei, reprezentantul României la concursul internațional de muzică, a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 pe data de 11 februarie. Acesta a fost desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu melodia „D.G.T. (Off and on)’, pe care chiar el a compus-o.


Citește și: În ce ținută spectaculoasă s-a afișat Theodor Andrei la Liverpool, înainte de Eurovision 2023: „Tot ceea ce trăiesc acum este un vis devenit realitate'

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, poartă accesorii cumpărate de la reducere: „Nu am niciun motiv să mă ascund, nu cred în etichete’ / EXCLUSIV


Citește și: Bianca Drăgușanu, după ce s-a zvonit că este însărcinată cu Gabi Bădălău: „Suntem…' / Imaginile cu abdomenul ei au devenit virale

Citește și: Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică a acordat primul ei interviu: „Fac voluntariat într-un centru de reabilitare pentru adolescenți'

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023

Semifinala 2 a Eurovision 2023 are loc joi, 11 mai 2023. În această etapă vor concura 16 țări. Însă, doar cele mai bune zece punctaje obţinute prin votul exclusiv al publicului vor califica 10 ţări în marea finală Eurovision 2023, de pe data de 13 mai.


Semifinala a doua şi finala Eurovision 2023 vor fi transmise în zilele de 11 şi 13 mai, de la ora 22.00, pe următoarele posturi TV: TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

În continuare vă vom prezenta piesele care concurează, în ordinea intrării în concurs:

1. Armenia – Brunette – „Future Lover’

2. Cipru – Andrew Lambrou – „Break a Broken Heart’

3. România – Theodor Andrei -„D.G.T. (Off and on)’

4. Danemarca – Reiley Breaking – „My Heart’

5. Belgia – Gustaph – „Because of You’


6. Islanda – Diljá – „Power’

7. Grecia – Victor Vernicos – „What They Say’

8. Estonia – Alika – „Bridges’

9. Albania – Albina și Familja Kelmendi – „Duje’

10. Australia – Voyager – „Promise’

11. Austria – Teya & Salena – „Who The Hell Is Edgar?’

12. Lituania – Monika Linkytė – „Stay’

13. San Marino – Piqued Jacks – „Like an Animal’

14. Slovenia – Joker Out – „Carpe diem’

15. Georgia – Iru Khechanovi – „Echo’

16. Polonia – Blanka – „Solo’

Cine reprezintă România la Eurovision


Anul acesta, reprezentantul României la Eurovision este Theodor Andrei. Tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Până acum, el a câștigat peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

Theodor Andrei este elev în clasa a XII-a și învață la Colegiul Național Dinu Lipatti. Artistul s-a pregătit intens pentru Eurovision 2023 și și-a compus singur melodia care i-a adus cele mai multe voturi din partea telespectatorilor. Piesa se numește „D.G.T. (Off and on)’, iar 5.230 de persoane au decis ca el să reprezinte România la Liverpool anul acesta.


„Piesa pune în scenă o poveste de dragoste unde rațiunea este în conflict cu instinctul, unde pasiunea și siguranța se duelează – o piesă despre o dragoste ce devine o dependență atât cu părțile bune și rele ale acesteia, cât și cu plăcerea de a te întoarce la ceva nociv, unde iubirea e pusă la pământ și adrenalina ia decizii, un rău necesar cu dragoste și tot ce înseamnă aceasta – pasiune, sex, lacrimi, zâmbete, copilărie, maturitate, încredere, riscuri, adevăruri și minciuni’, a spus reprezentantul Theodor Andrei, României la Eurovision 2023, pentru dailymagazine.ro.


Theodor Andrei va intra în competiția muzicală din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, pe data de 11 mai 2023. Reprezentatul României la Eurovision 2023 va urca pe scena de la Liverpool după ora 22:10, ora României.

Cine s-a calificat din Semifinala 1

Primele zece țări calificate în finala Eurovision 2023 sunt Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia. Acestora li se vor alătura țările calificate în a doua semifinală, cea de pe 11 mai, dar și Ucraina, care a câștigat Eurovision anul trecut.


De asemenea, se alătură și celelalte așa-numite „5 mari’ țări plătitoare participante:Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit, care au fost calificate direct în marea finală din 13 mai 2023.

Când e finala Eurovision 2023

Anul acesta, finala Eurovision 2023 va avea loc pe data de 13 mai și se va desfășura la M&S Bank Arena.

În total, 37 de țări s-au înscris la Eurovision 2023. 15 dintre ele au participat în prima semifinală, de pe 9 mai, 16 în cea de-a doua semifinală, de pe 11 mai, iar 6 sunt calificate direct în marea finală, cea de pe 13 mai.

Cum se votează la Eurovision 2023

În finala Eurovision 2023 se vor califica primele cele mai bune zece punctaje obţinute prin votul exclusiv al publicului. Votarea e realizată de către telespectatorii din ţările participante şi din Germania, Franţa şi Italia, la care se va adăuga şi votul online dat de Rest of the World. Cel din urmă este o noutate a regulamentului din acest an. Astfel, se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

Theodor Andrei, reprezentatul României la Eurovision 2023, va urca pe scena de la Liverpool în a doua semifinală. Românii din țară nu-l vor putea vota însă, potrivit regulamentului competiției. Așadar, românii ce se află în ţările care vor participa alături de România în a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia, au posibilitatea să-l voteze.

Indicativul lui Theodor Andrei este 3, conform poziției de intrare pe scenă. Acesta e numărul pe care românii din străinătate trebuie să îl trimită la numărul ce e afișat pe ecran în țara din care urmăresc Eurovision 2023. Numerele de telefon/SMS, dar şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică ce transmite competiţia muzicală.

Ultima participare a României la Eurovision

Ultima participare a României la Eurovision a avut loc anul trecut, în 2022. WRS, reprezentatul României din 2022, a ajuns până în finală cu piesa „Llámame’. cu piesa „Llámame’. România s-a clasat atunci pe locul 18, obținând 65 de puncte.

Ulimul câștigător Eurovision 2023

Finala Eurovision Song Contest 2022, desfășurată anul trecut la Torino, a fost câștigată de Ucraina. Kalush Orchestra, care a interpretat piesa „Stefania’, a primit 631 puncte. Pentru marele trofeu, în finală, s-au luptat 25 de țări.

Sursă foto: Captură video, Libertatea, Instagram, Facebook, TVR