Restore the Beauty

 Revista VIVA
.
O colectie de arta orientala si o colectie de arta decorativa europeana vor fi expuse la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) in cadrul proiectului „Restore the Beauty'.

Iubitorii de arta vor vedea aceste colectii in doua galerii permanente ce urmeaza sa fie amenajate la etajul III al corpului central al Palatului Regal, lucrarile de resturare urmand sa dureze aproximativ 3 ani.

MNAR

„Restore the Beauty' a initiat o ampla campanie de strangere de fonduri pentru amenajarea spatiilor de expunere de la etajul III inchise in urma cutremurului din 1986.

Gratie succesului campaniei in urma careia s-au strans 1.600.000 de euro, MNAR va expune o selectie din cele 10.500 de piese de arta decorativa europeana si 4.500 de piese de arta orientala.

Galeria de Arta Orientala va cuprinde noua sali in care vor fi expuse piese reprezentative pentru arta Orientului islamic, Chinei si Japoniei, organizate in functie de tipurile de obiecte si de aria geografica din care provin. Galeria va include o sala pentru ceremonia ceaiului si una documentara si educativa.

Cele sase sali ale Galeriei de Arta Decorativa Europeana vor ilustra fiecare cate un stil sau curent artistic: stilul neogotic german si francez, Renasterea italiana, germana si franceza, baroc si rococo din Tarile de Jos, Franta si Germania, stilul Napoleon al III-lea, stilul Empire si stilul Art Nouveau.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton