Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversează 72 de ani de căsnicie! Ea avea 13 ani și a fost dragoste la prima vedere!

.

Căsătoria dintre Elisabeta a II-a și Prințul Philip a fost chiar o poveste cu prinți și prințese. 200 de milioane de telespectatori din lumea întreagă au privit evenimentul, a cărui protagonistă era o prințesă abia ieșită din adolescență care abia peste 5 ani avea să fie încoronată regină. La 11.30 A.M., pe 20 noiembrie 1947, îmbrăcată într-o superbă rochie de satin ivorie și înconjurată de 8 domnișoare de onoare, tânăra Prințesă Elizabeth (21), fiica cea mare a Regelui George al VI-lea și a lui Elizabeth Bowes-Lyon, și Prințul Philip Mountbatten (26) își uneau destinele la Westminster Abbey, în fața a 2.000 de oaspeți.

Pe 20 noiembrie 1947, pe când ea avea 21 de ani și Prințul Philip 26, Elisabeta a II-a se căsătorea la Westminster Abbey, așadar Regina Angliei aniversează 72 de ani de căsnicie chiar astăzi, un record greu de egalat.


Sunt extrem de puțini cei care se pot lăuda cu o căsnicie longevivă, cuplurile ce prind 50 de ani de conviețuire fiind extrem de rare. Iată însă că suverana Marii Britanii a ajuns la o performanță extrem de greu de egalat – Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversează astăzi 72 de ani de căsnicie! Prințesa Elizabeth s-a vcăsătorit cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh, la Westminster Abbey, pe 20 noiembrie 1947, după ce, pe 10 iulie, în același an, cei doi îndrăgostiți s-au logodit. Rochia ei a fost creată de designerul Norman Hartnell, care era extrem de faimos pentru broderiile sale și care a folosit florile, și în special iasomia, ca inspirație pentru imprimeul rochiei viitoarei Regina a Angliei.


Elisabeta a II-a avea 13 ani când s-a îndrăgostit de Prințul Philip

Poveștile de dragoste începute în copilărie și adolescență au, de obicei, puține șanse să se materializeze, însă Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, nu doar că a rămas alături alături de prima sa iubire, ci  astăzi aniversează, alături de Prințul Philip, 72 de ani de căsnicie! Elisabeta a II-a și-a cunoscut viitorul soț pe vremea când avea 13 ani, la nunta unei verișoare, Prințesa Marina a Greciei. A fost dragoste la prima vedere, tânăra prințesă corespondând cu Prințul Philip, în vârstă de 18 ani, pe toată perioada adolescenței. În anul 1946, Regele George a fost de acord cu căsătoria, cu condiția ca tânăra Elizabeth să aștepte până la împlinirea vârstei de 21 de ani.


4 copii, 8 nepoți, 8 strănepoți

72 de ani mai târziu, cei doi foști tineri îndrăgostiți, care s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1945, la Westminster Abbey, au patru copii, opt nepoți și opt strănepoți, Regina Elisabeta a II-a continuând să conducă destinele Marii Britanii cu o mână de fier.


Deși, cu siguranță, pe parcursul anilor au trecut prin nenumărate încercări, Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt un cuplu extrem de unit, iar drept dovadă stă faptul că Regina poartă și acum inelul de logodnă pe care, cu 72 de ani în urmă, l-a primit de la viitorul ei soț – un superb solitaire din platină cu diamant, bordat cu alte cinci diamante mai mici, al cărui design îi aparține. Și iată că prețiosul metal a fost premonitoriu, pentru că cei doi, acum doi ani, au sărbătorit nunta de platină…


Foto: Hepta, Profimedia