Reacții emoționante după moartea lui Kobe Bryant și a fiicei sale. Mesajele de condoleanțe postate pe rețelele de socializare de sportivi și vedete

.

Sportivi, actori, cântăreți și fani ai sportului sunt devastați de moartea fulgerătoare a lui Kobe Bryant și a fiicei sale, Gianna, alături de alte șapte persoane, în accidentul de elicopter petrecut duminică, 26 ianuarie. De la Nadia Comăneci, Ghiță Mureșan și Gică Hagi, până la Leo Messi, Luis Figo, Jlo și Donald Trump, cu toții au scris mesaje emoționante, de condoleanțe, pe rețelele de socializare. Sute de mii de ulilizatori din lumea întreagă au utilizat eticheta „#ripkobebryant' („Dumnezeu să te odihnească, Kobe Bryant!'), în primele ore de la aflarea tragediei.


„Cumplită veste. Unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile. R.I.P. Kobe Bryant’, a scris Gică Hagi pe Facebook.

La rândul său, Nadia Comăneci s-a arătat șocată de moartea fostului star de la Los Angeles Lakers. „Oribilă și cumplită vestea trecerii în neființă a unei legende’, a scris și Nadia Comăneci pe Twitter.

Ghiță Mureșan s-a arătat șocat de dispariția prematură a marelui campion. ‘Odihnește-te în pace, Kobe Bryant! Ai dat atât de multe pentru lume și pentru baschet. O să ne lipsești. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către familia Bryant’, a scris Ghiță Mureșan pe contul său de Instagram.


Jucătorii din NBA au reacționat și ei la aflarea veștii că a murit Kobe Bryant! Primul care a postat un mesaj a fost Luka Doncic. ‘Nu tu! RIP mamba! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru lume’, a scris și Luka Doncic.

Michael Jordan, fost adversar al lui Kobe, a postat și el un mesaj emoționant după decesul fostului jucător de la Los Angeles Lakers.

„Sunt în stare de
șoc după vestea tragică a morții lui Kobe și a fiicei lui, Gianna. Cuvintele nu
pot descrie durerea pe care o simt. Îl iubeam pe Kobe, era ca un frate mai mic.
Obișnuiam să vorbeam des și îmi vor lipsi aceste conversații. A fost un rival
dur, unul dintre cei mai mari care au jucat vreodată. Kobe a fost și un tată
minunat și își iubea foarte mult familia. Era mândru că fata lui iubea
baschetul’, a scris Michael Jordan.


„Nu pot să cred! Am plâns toată dimineața. A plecat dintre noi prietenul meu, o legendă, un soț, un tată, un fiu, un frate, un câștigător de Oscar. Kobe era un lider și un mentor.’  –Magic Johnson


„Cuvintele nu pot exprima durerea prin care trec. Kobe, te iubesc și îmi vei lipsi. Kobe era un familist. O îmbrățișare pentru copiii lui.’ –Shaquille ONeal

 ‘Am rămas înmărmurit! Nu există cuvinte pentru a descrie așa ceva! O zi incredibil de tragică’, a scris și Scottie Pippen.

LeBron James, jucătorul celor de la Los Angeles Lakers și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Kobe Bryant,  a fost surprins în momentul în care a ajuns pe aeroportul din Los Angeles, plângând în hohote.


Nick Kyrgios, un cunoscut admirator al lui Kobe Bryant, a făcut un gest emoționant după ce a aflat că fostul star din NBA a murit. Astfel, înainte ca meciul dintre Nick Kyrgios și Rafael Nadal din optimile de finală de la Australian Open să înceapă, sportivul în vârstă de 24 de ani din Australia a apărut îmbrăcat în tricoul cu numărul 8 pe care Kobe Bryant în purta în perioada când juca pentru Lakers.

Președintele american Donald Trump a transmis și el câteva mesaje pe rețeaua de socializare Twitter pentru familia Bryant, imediat ce a aflat teribila veste.


„Asta este o veste
groaznică! Kobe Bryant, în ciuda faptului că era unul dintre jucătorii de
baschet cu adevărat mari ai tuturor timpurilor, tocmai își începea viața. Își
iubea familia atât de mult și avea o pasiune atât de puternică pentru viitor.
Pierderea frumoasei sale fiice, Gianna, face ca acest moment să fie și mai
devastator … Melania și cu mine trimitem cele mai calde condoleanțe lui Vanessa
și minunatei familii Bryant. Fie ca Dumnezeu să fie cu toți!’, spune Trump.

Tinerii de la de la Mamba Sports Academy, academia lui Kobe Bryant, s-au adunat într-una din sălile de sport unde s-au rugat și au plâns moartea sportivului, dar și a colegelor lor. Academia Sportivă Mamba s-a deschis inițial în 2016 și sprijină în prezent peste 50.000 de sportivi.


Dwyane Wade: ‘Nu.. Dumnezeule, nu’

CJ McCollum: ‘Nu îmi spuneți că asta este adevărat. Nu Kobe’

Kevin Love: ‘Doamne, te rog, nu. Asta nu poate fi adevărat’.

Dennis Rodman: ‘Sunt devastat să aud vestea morții prietenului meu, Kobe Bryant. Rugăciunile mele merg spre soția sa, Vanessa, spre copii săi și spre familia Lakers’.

Pe lângă aceștia, și alți sportivi de top și-au exprimat regretul, printre aceștia numărându-se Iker Casillas, Usain Bolt, Francesco Totti, Nadia Comăneci.

Iker Casillas a vorbit și el, pe Twitter, despre tragedia în care a fost implicat Kobe Bryant: ‘Nu pot să cred. Am rămas mască. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa, spre prietenii săi și spre lumea baschetului și al sportului în general. Odihnește-te în pace, Kobe’.


Usain Bolt: ‘Încă nu îmi vine să cred’.

Francesco Totti: ‘Sunt onorat că te-am cunoscut. Campion pe teren și în afara lui. Odihnește-te în pace, Kobe Bryant’.

„Sunt trist să aud vestea sfășietoare a morții lui Kobe și a fiicei sale Gianna. Kobe a fost adevărată legendă și o sursă de inspirație entru mulți. Condoleanțe pentru familia lui și famillile tuturor celor care au murit în accident. Odihnește-te în pace, legendă’, a scris Cristiano Ronaldo.

„Nu am cuvinte… Toată dragostea mea pentru familia și prietenii lui Kobe. A fost o plăcere să te cunosc și să împărțim momente plăcute împreună. Ne-a părăsit un geniu cum puțini au fost’, a spus și Leo Messi.


Mă simt pur și simplu devastată. Nu pare real ceea ce se întâmplă. Kobe a fost umil, milostiv, amuzant, cald și mereu gata să-i ajute pe alții’, scrie Jessica Alba pe pagina sa de Instagram.

Suntem triști cu toții din cauza acestei pierderi, dar ceea ce simțim noi este un bob de nisip pe lângă ceea ce simte Vanessa în aceste clipe. Îți trimit toată dragostea și mă rog pentru tine, copiii tăi și celelalte familii care și-au pierdut oamenii dragi în această tragedie. Cel mai nedrept în viață este să pierzi un copil și un soț în aceeași zi. Kobe îți vom simți mereu lipsa’, a scris tot pe Instagram Jennifer Lopez.

În dreptul unei poze cu marele sportiv, un mesaj a postat și Catherine Zeta-Jones. Acum 24 de ani, Kobe devenise vecinul meu, în LA. Era pe cât de tânăr, pe atât de ambițios. Ne-am întâlnit în ziua în care câinele său a început să rătăcească prin grădina mea. Îl vedeam pe terenul de baschet din curte. Observând talentulul și dăruirea cu care muncea am știut că va deveni cel care a și ajuns. Până astăzi însă, când a plecat și a luat-o cu el și pe prețioasa sa fiică’, a scris actrița pe Instagram.

Kobe Bryant a fost
unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră și-a
petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers. A câștigat de cinci ori
campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 și 2010). Bryant a fost inclus de 18
ori în echipa All-Star. În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA
(n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 și din 2012, a câștigat medalii
de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.