Audio. Protestatară din Moscova, bătută în secția de poliție: "O să te omor și gata. Vom fi răsplătiți..."

.

Alexandra Kaluga (26 de ani) a ieșit să protesteze duminică, 6 martie, la Moscova. Femeia a fost luată de oamenii legii și dusă la secție, unde a fost bătută și umilită. Protestatara a reușit să înregistreze o parte din interogatoriul care a avut parte în secția de poliție din cartierul moscovit Brateievo.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


O protestatară din Moscova a fost luată de polițiști și dusă la secția, unde a fost bătută și umilită. Novaia Gazeta a prezentat transcrierea integrală a interogatorilui care a avut loc duminică. Pe înregistrare se aude cum este lovită, pentru că refuză să spună unde locuiește.

„Va fi o vânătaie mică, stai liniștită! Ridică-te! Uită-te la cum îți atârnă sânii. Arăți ca o maimuță!', se aude o voce.


Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Rusia: „Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități

Citește și: De ce nu s-a implicat soția lui Volodomir Zelenski în acțiuni politice:Sunt mereu păzită. Baia este singurul meu refugiu / Mărturisiri dintr-un interviu din 2021

Citește și: Cum și-a cunoscut soțul Ecaterina Ladin, alias Dalida din Las Fierbinți, și cum a fost cerută în căsătorie:„El a fost șeful meu/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este și cum arată Ioana Balu, soția lui Chef Foa de la MasterChef. Au un fiu


Protestatară din Moscova, bătută în secția de poliție

Umilirea a continuat pentru Alexandra Kaluga. Pentru că refuză să spună unde lucrează și cum a aflat de miting, aceasta primește două lovituri, una în cap și una peste față, cu o sticlă de apă. Alexandra începe să plângă, însă polițiștii nu sunt deloc impresionați.

Putin e de partea noastră… Voi sunteți inamicii Rusiei, sunteți dușmanii poporului… Putin ne-a spus să-i omorâm. O să te omor și gata… Vom fi și noi răsplătiți pentru asta’, spune un anchetator, apoi cere să se confiște tot ce are în geantă tânăra.


Ba chiar mai mult, anchetatorii spun că nu este vorba despre un interogatoriu, ci este doar un „chestionar’, apoi îi dau o replică total deplasată: „Nu vezi că nu s-a spălat de o săptămână’.


Protestatara invocă un articol din constituție și refuză să fie fotografiată. Imploră să nu mai fie agresată. I se distruge telefonul mobil, iar explicația e că „a căzut accidental de pe masă’, scrie Libertatea. Înregistrarea se încheie cu plânsetul Alexandrei și cu momentul în care este scoasă din cameră și dusă pe coridor.

Dmitri Muratov, membru al Consiliului Public al Ministerului Afacerilor Interne, redactor-șef al Novaia Gazeta și laureat al premiului Nobel pentru Pace, a anunțat că a cerut ministrului de interne să verifice imediat autenticitatea înregistrării și să facă o anchetă procedurală a acțiunilor subordonaților săi.


În data de 6 martie au avut loc 65 de proteste în toată Rusia împotriva invaziei în Ucraina. Peste 4600 de persoane au fost reținute, iar 30 dintre acestea au declarat că au fost agresate la secția de poliție.

sursă foto- Profimedia