Prințul Harry și Meghan Markle ar fi bine să aibă băieți! Ce s-ar întâmpla dacă ar fi părinți de fete

.

Oricât s-ar strădui Casa Regală Britanică să fie în pas cu vremurile, încă este guvernată de reguli învechite, deloc în ton cu secolul XXI. Una dintre ele prevede că, dacă vor avea copii de sex masculin, fiicele Prințului Harry și ale lui Meghan Markle nu le vor moșteni titlurile…

Meghan Markle și Prințul Harry – fotografie oficială din ziua nunții


Pe data de 19 mai, exact în ziua nunții lor, Regina Elisabeta a II-a le-a oferit nepotului ei, Prințul Harry, și soției lui, Meghan Markle, titlurile de Duce și Ducesă de Sussex. Din păcate, una dintre legile monarhice prevede că aceste titluri nu vor putea fi moștenite decât de către descendenții de sex masculin ai cuplului, iar asta înseamnă că, dacă vor avea fiice, acestea nu vor deveni ducese… decât în cazul în care se va schimba legea.

Mai mult ca sigur, acest lucru nu este deloc pe placul lui Meghan, care nu o dată și-a declarat apartenența la curentul feminist, al cărui simpatizant este, de altfel, și Prințul Harry. Acest lucru apare, paradoxal, și pe pagina oficială a site-ului familiei regale, unde apare o declarație de-a proaspetei ducese de Sussex: „Sunt mândră să fiu femeie și feministă’. Din nefericire, regulile încă valabile la Palatul buckingham contravin flagrant cu principiile proaspetei soții a Prințului Harry.


Ordinea nașterii detemină viitorul moștenitor la tron

Din fericire, de-a lungul timpului au mai avut loc schimbări. Datorită Actului de succesiune la tron din 2013, ordinea nașterii va determina cine va fi viitorul rege sau regină a Marii Britanii, indiferent de sex. Dacă nu ar fi existat acest act, cu siguranță Prințesa Charlotte și-ar fi pierdut locul la succesiune –, acesta fiind ocupat de mezinul familiei, Prințul Louis. Legislația s-a schimbat tocmai la timp, în momentul în care Kate Middleton era însărcinată cu Prințul George.

Prințul Louis, alături de surioara lui mai mare, Prințesa Charlotte

Pentru toată lumea este clar în acest moment că această lege vetustă trebuie schimbată, cu atât mai mult cu cât, de-a lungul timpului, au existat situații halucinante – de exemplu, Baronul Braybrooke a lăsat moștenire o proprietate de 6.000 de acri, însă, din păcate niciuna dintre cele 8 fiice ale sale nu a putut moșteni titlul, care i-a revenit unui văr îndepărtat… Pe de altă parte, este la fel de clar că schimbarea acestei legi ar crea un adevărat haos în familiile nobiliare, însă este mai mult decât necesar ca Regina Marii Britanii să admită că vremurile s-au schimbat și că aceste legi profund discriminatorii nu-și mai au rostul în secolul XXI.

 

Foto: Hepta