Prințul Charles va fi încoronat astăzi, după moartea reginei Elisabeta a II-a. Sub ce nume va domni

 Miniosu Alexandra
.

Prințul Charles va fi încoronat astăzi, după moartea reginei Elisabeta a II-a. Regina Angliei s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2022, lăsând multă durere în inimile apropiaților săi, dar și a oamenilor simpli care au iubit-o. Se pare că, odată cu decesul ei, Prințul Charles, primul în linia de succesiune, va domni sub numele de Charles al III-lea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Prințul Charles va fi încoronat astăzi, 9 septembrie, după moartea reginei Elisabeta a II-a. El este primul în linia de succesiune. Potrivit Antena 3, vineri, el va fi proclamat oficialRege al Marii Britanii. Prințul Charles va domni sub numele de Charles al III-lea. De asemenea, și soția lui, Camilla, va primi un nou titlu, acela de Regina Consort.

Cérémonie de commémoration du 70ème anniversaire du débarquement au cimetière de Bayeux en NormandieCérémonie de commémoration du 70ème anniversaire du débarquement au cimetière de Bayeux en Normandie

Prințul Charles are 73 de ani. Astfel, e cel mai în vârstă membru al familiei regale britanice care a urcat vreodată pe tronul Regatului Unit. În Marea Britanie, după moartea fulgerătoare a Reginei Angliei, a început deja „operațiunea Unicorn'.

Citește și: Mesajul Regelui Charles, după decesul Reginei Elisabeta:”Un moment de tristețe nemărginită”

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit.Suverana avea 96 de ani

Citește și: Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce probleme de sănătate a avut Regina Elisabeta de-a lungul timpului.Multe au fost ținute secret

Prințul Charles va fi încoronat astăzi, după moartea reginei Elisabeta a II-a

Aceeași sursă mai scrie că operațiunile London Bridge şi „Operaţiunea Unicorn' au început odată cu decesul Reginei Elisabeta a II-a. Cea de-a doua reprezintă, de fapt, stabilit în acest caz, în care regretata suverană a murit în Scoția.

„Operaţiunea Unicorn' prevede suspendarea imediată a lucrărilor în Parlamentul Scoţian, pentru o perioadă de cel puțin 6 zile. Astfel, li se poate permite autorităților să se pregătească pentru înmormântarea de stat.

În centrul evenimentelor se vor afla atât Palatul Holyrood, Catedrala Saint Giles, cât și Parlamentul scoțian. Cel din urmă va face apoi o moțiune de condoleanțe în termen de 72 de ore de la reluarea ședinței. Aceasta va dispune de o carte de condoleanțe deschisă publicului, amenajată acolo.

Când vor avea loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

În ceea ce privește sicriul Reginei Elisabeta a II-a, acesta va fi depus inițial la Palatul Holyrood. Ulterior, el va fi dus în Catedrala St Giles, loc în care va fi oficiată o slujbă. Ulterior, acesta va ajunge la Londra, transportat cu trenul, și va fi întâmpinat de primul ministru și de miniștrii cabinetului.

De asemenea, de menționat e și faptul că Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea, alături de regretații ei părinți, în Castelul Windsor. Cât despre Prințul Charles, acesta va fi proclamat oficial rege, în cursul zilei de astăzi, 9 septembrie 2022. Evenimentul va avea loc la Palatul St James din Londra și se va ține în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Funelariile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc peste 10 zile, mai scrie sursa citată.

Mesajul emoționant al Prințului Charles, după moartea mamei sale

Imediat după ce s-a aflat că Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la reşedinţa de vară de la Balmoral, fiul ei, Charles, a trimis un mesaj emoționant. A mărturisit că moartea mamei lui reprezintă „un moment de mare tristețe', atât pentru el, cât și pentru restul familiei.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, reprezintă un moment de mare tristețe atât pentru mine, cât și pentru membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită atât în țară, în întregul regat, cât şi în Commonwealth, de către oameni din întreaga lume.

În timpul acestei perioade de doliu și de schimbare, eu şi familia mea vom fi consolaţi și susținuți de certitudinea respectului şi afecţiunii profunde care au înconjurat-o întotdeauna pe Regină', a trasnmis Charles, conform sursei menționate.

Românii, omagiu pentru regretata suverană

Moartea Reginei Angliei i-a întristat și pe Români. De aseară, de când s-a aflat vestea tragică, zeci de oameni au adus candele şi flori în faţa Ambasadei Regatului Unit. Au făcut acest gest în semn de solidaritate cu poporul britanic, dar și de omagiu pentru suverană.

Atât românii, cât și englezii care trăiesc în țara noastră au ajuns în centrul Capitalei pentru a transmite un gând bun pentru regretata regină.

Sursă foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton