Principesa Margareta, de neînduplecat în relația cu nepotul său, Nicolae. Gestul care demonstrează că relația lor este ruptă definitiv

 Dumba Gabriela
.

Principesa Margareta nu mai vorbește de ani de zile cu nepotul său, fostul principe Nicolae și nici măcar nașterea strănepoatei sale nu a înduplecat-o pe aceasta. Duminică, Nicolae a devenit tatăl unei fetițe și nu a primit nici un mesaj de felicitare din partea mătușii sale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Fostul principe Nicolae a anunţat pe pagina sa de socializare, încă de dumincă faptul că soţia sa, Alina, a născut o fetiţă, dar mătușa lui, Principesa Margareta nu l-a felicitat.

'Sunt foarte bucuros să vă anunț nașterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020 la ora 20:05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din București. Soția mea, Alina-Maria și fetița noastră sunt perfect sănătoase. Trăim un moment cu totul special în familia noastră și, în emoțiile acestor clipe, mulțumim cu recunoștință pentru sprijinul și entuziasmul deosebit al românilor. Gânduri de aleasă prețuire pentru dăruirea personalului medical în aceste vremuri dificile. Așa să ne ajute Dumnezeu! Nicolae al României', este declarația fostul principe Nicolae la doar o zi după nașterea micuței.

La două zile după anunțul lui Nicolae, Casa Regală a postat un mesaj de felicitare pe Facebook, din partea Principesei Elena, mama lui Nicolae.

„Alteța Sa Regală Principesa Elena a aflat cu mare bucurie vestea nașterii celei de-a doua nepoate a sa, Maria-Alexandra, fiica fiului ei Nicolae și a soției acestuia, Alina. Principesa Elena, alături de întreaga Familie Regală, urează nou-născutei sale nepoate noroc în viață, înțelepciune și sănătate! Fotografia face parte din colecția personală a Principesei Elena și înfățișează pe copiii ei, Nicolae și Karina, în anul 1989″, este mesajul publicat pe pagina de socializare a Familie Regale.

Alina-Binder-a-născut-fostul-principe-Nicolae-a-devenit-tată-1Alina-Binder-a-născut-fostul-principe-Nicolae-a-devenit-tată-1

De ce a fost exclus Nicolae din linia de succesiune la Coroana României

Nicholas Medforth-Mills („principele Nicolae al României”) este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, fiind al treilea în ordinea de succesiune dinastică. Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a conferit lui Nicolae apelativul de „Alteţă Regală' şi titlul de Principe al României la 1 aprilie 2010 – la împlinirea vârstei de 25 de ani – conform deciziei anunţate la promulgarea Normelor Fundamentale ale Familiei Regale din 30 decembrie 2007. Principele Nicolae al României s-a stabilit în România în septembrie 2012.

Pe 10 august 2015, Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Regelui transmite publicităţii următorul comunicat:

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de Principe al României' și calificativul de Alteță Regală'. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.'

În presă apăruseră însă informaţii că în spatele deciziei Regelui Mihai I stă relaţia nepotului său Nicolae cu o tânără pe nume Nicoleta Cîrjan, pe care a lăsat-o însărcinată.

Citește și:

Cum arată fiica în vârstă de 4 ani a fostului Principe Nicolae al României. „Îmi pare că seamănă cu Regina Ana”

Ilie Năstase, declarații dure despre mariajul cu Brigitte: „Își pierde controlul” Acum, vrea să facă un copil cu actuala soție

Lavinia Pârva, primele declarații despre zvonurile că ar divorța. Soția lui Ștefan Bănică a renunțat la verighetă: 'Momentan suntem îndrăgostiți'

Când a apărut ruptura dintre Principesa Margareta și fostul principe Nicolae

Ruptura dintre fostul principe şi Principesa Margareta s-a produs in 2015, atunci când după excluderea acestuia din Casa Regală, tânărul a încercat intrarea in forţă în locuinţa bunicului său, Regele Mihai, grav bolnav. La acel moment, Principesa Margareta a făcut chiar plângere la Poliţie.

Presa străină a scris că după moartea regelui, Principesa Margareta, care este acum şefa Casei Regale, a rămas fidelă deciziei de repudiere a celui care era considerat la un moment dat, moştenitorul 'tronului', în condiţiile în care Principesa Margareta nu are copii. Iar de atunci a intrerupt orice contact cu nepotul său.

Mai mult, nici principesa Margareta, nici mama lui Nicolae, nici un alt membru al Familiei Regale cu excepţia surorii acestuia nu au fost prezenţi la nunta fostului principe cu Alina, eveniment care a avut loc în septembrie 2018 la Sinaia, potrivit wowbiz.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton