Fostul principe Nicolae și-a botezat fiul, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia! Imagini emoționante de la ceremonie

 Dumba Gabriela
.

Fostul principe Nicolae si soția sa, Alina-Maria Binder, și-au botezat băiețelul, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Nu întâmplător a fost ales acest loc pentru botezul celui de-al doilea copil al fostului principe Nicolae. În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați aici, ca Monarhi ai României Mari.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Micul Mihai al României, născut pe 15 aprilie, a fost creştinat sâmbătă, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, întemeiată de stră-străbunicii lui, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria.

43242-143242-1

Fostul principe Nicolae și-a botezat fiul în Alba Iulia

Emoții mari pentru fostul principe Nicolae al României și soția sa, Alina Binder! Și-au botezat al doilea copil, într-un loc extrem de special pentru ei, Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

În timpul slujbei, băiețelul, care poartă chiar numele numele străbunicului său, Mihai, a fost cuminte și a plâns puțin, iar surioara lui mai mare, Maria-Alexandra, de aproape doi ani, nu l-a scăpat din ochi.

Maria a trecut prin toate etapele, de la gelozie, cred că s-a uitat la el ca la o jucărie, dar acum este iubire și e bucuroasă că are cu cine se juca acum', spunea fostul principe Nicolae.

Ce meniu a ales fostul principe Nicolae pentru botezul fiului său

La fericitul eveniment au luat parte și reprezentanți ai unor vechi familii românești, Cantacuzino și Ghica. De asemenea, petrecerea de botez a avut loc în inima cetății Alba Iulia, la un hotel de cinci stele.

Sala regală a fost aranjată cu flori în nuanțe de albastru, iar meniul a fost s-a bazat pe preparate tradiționale. La aperitiv, caș proaspăt din zonă, gustări cu slănină de Mangalița, brânză de burduf şi telemea de Sibiu, iar la felul principal, mușchi de vită cu sos brun și sarmale cu mămăligă.

Dulciurile au fost simple: prăjitura cu mere şi coşuleţe cu dulceaţa şi spumă de nucă.

Hotelul are şi el o însemnătate aparte.

„O clădire veche de 300 de ani și are o legătură cu Casa Regală a României. Atunci când a fost deschisă această sală, primul care a luat masa aici a fost Regele Mihai și soția Ana', a declarat Emanuel Drăgușin, responsabilul complexului arhitectural pentru stirileprotv.ro.

Citește și: Marius Elisei, primele declarații despre neînțelegerile cu Oana Roman:’Cea mai importantă este Isabela. Prefer să fiu criticat, decât să…’

Citește și: Adelina Pestrițu a împlinit 35 de ani.Ce cadou de lux i-a făcut soțul ei, Virgil Șteblea

Citește și: Fiul Ioanei Năstase se însoară. Primele detalii despre nuntă: „Sunt așteptate 400 de persoane, pe data de…

Cine sunt nașii de botez ai micului Mihai al României 

Naşii de botez sunt şi cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria şi Nicolae, nepotul Regelui Mihai. Este vorba despre Liviu Popescu, patronul Fratelli și soția sa.

„Am avut emoții. Nu a fost ușor să aduci invitații din toată Europa. Nicolae a insistat, pentru că coincide cu cei 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria și atunci e chiar un moment istoric', au declarat nașii.

La ieșirea din catedrală, tânăra familie au fost întâmpinată de o mulţime de oameni, dar și de un grup de copii în straie populare.

Fostul Principe Nicolae și Alina-Maria Binder s-au căsătorit în 2018

Fostul Principe Nicolae și soția sa, Alina-Maria Binder, s-au căsătorit în anul 2018, având o nuntă de vis la Sinaia. Fiul Principesei Elena și iubita lui s-au căsătorit civil în Anglia, iar pe 30 septembrie 2018 a avut loc și nunta, la Sinaia.

Pentru luna de miere, ei nu au ales o destinație exotică, ci Delta Dunării. Ceremonia religioasă a celor doi de la Biserica Sf.Ilie a fost grandioasă, iar oamenii veniţi la faţa locului au putut vedea şi asculta slujba pe un ecran imens amplasat în curtea bisericii.

Toată lumea a fost cu ochii pe ținutele celor doi miri regali. Alina Binder a optat pentru o rochie albă, simplă cu un voal lung. Fostul Principe Nicolae a ales un costum simplu, de culoare gri,  elegant şi rafinat. Alături de aceștia s-au aflat şi domnişoarele de onoare şi cavalerii de onoare. Dintre domnişoarele onoare a făcut parte şi sora fostului principe Nicolae.

Nicholae Medforth-Mills a primit titlul de principe al României în ziua când a împlinit 25 de ani. În 2015, la 1 august, i-a fost retras titlul și a fost exclus din linia de succesiune a tronului, aparent după controverse legate de o relație cu o tânără care a rămas însărcinată. Prințul Nicolae era al treilea moștenitor al tronului, după Principesa Margareta și Principesa Elena.

foto: Instagram/ capturi video ziarulunirea.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton