Primul copil român cu COVID-19, internat la Terapie Intensivă. Băiețelul de 8 ani a fost diagnosticat cu boala Kawasaki

 Cica Cristina
.

Un băiețel în vârstă de 8 ani din Buzău este primul copil român testat pozitiv cu noul coronavirus care a ajuns la Terapie Intensivă, la Spitalul Gomoiu din Capitală. El a fost diagnosticat și cu boala Kawasaki.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Copilul se află la terapie intensivă și starea este stabilă, numai că plămânii săi ar fi fost foarte afectați.

'Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică', a spus directorul medical Spitalul Gomoiu pentru Observatornews.ro.

Citește și: Loredana spune adevărul despre operațiile estetice și trucurile de înfrumusețare la care apelează:„Am niște reguli de la care nu mă abat nici măcar în vacanță'/ EXCLUSIV

Băiețelul din Buzău a fost diagnosticat și cu sindromul Kawasaki, o afecțiune ce este asociată copiilor infectați cu COVID-19.

Citește și: Maria Constantin are un nou iubit și se pregătește de a treia nuntă:„Doamne ajută, să fie cu noroc!'

Starea copilului este stabilă

Inițial, părinții s-au infectat cu noul coronavirus, însă testul copilului a ieșit negativ. După ce a făcut febră, a acuzat stări de somnolență și dureri de cap, micuțul a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din Buzău.

Starea lui s-a agravat, cadrele medicale fiind de părere prima dată că ar avea o menigo-encefalită și astfel s-a decis transferarea lui în Capitală. Odată ajuns la spital a fost supus unui nou test pentru SARS-Cov-2, iar cel PCR a fost pozitiv.

Citește și: Bebe Cotimanis pleacă de la ProTv, după 25 de ani.Actorul se mută la Prima Tv

Momentan, starea sa este stabilă, respirând fără ajutorul aparatelor, chiar dacă plămânii i-au fost extrem de afectați.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton