Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

.

Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene, luni, 28 februarie 2022. Șeful statului a spus că această cerere trebuie acceptată în regim de urgență.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Luni, 28 februarie 2022, în cea de-a cincea zi de război, oficialii ruși și oficialii ucraineni s-au întâlnit pentru negocieri. Discuțiile au durat mai bine de cinci ore, iar, în acest timp, președintele Volodimir Zelenski semna cererea de aderare la Uniunea Europeană și spunea că țara ar trebui primită în regim de urgență.

Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil’,  a spus Zelenski, luni dimineață, într-un mesaj televizat.


Citește și: Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022.Organizatorii au decis după atacul asupra Ucrainei

Citește și: Momentul în care un ucrainean îngrijește un soldat rus:Nimeni nu e fericit că e aici…

Citește și: Câți bani au încasat Monica Gabor și Irinel Columbeanu pentru reality show-ul lor de la B1TV.Cine primea, de fapt, banii

Citește și: Andreea Bănică a ieșit din casă îmbrăcată în hainele soțului:„Lui nu-i mai vin

Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene


Duminică seara, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că își dorește ca Ucraina să intre în Uniunea Europeană.

Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică‘, a continuat Von der Leye.

Luni, 28 februarie, chiar în timp ce negocierile dintre oficialii ruși și cei ucraineni aveau loc, președintele Ucrainei semna cererea de aderare la UE. Totodată, Volodimir Zelenski spunea că această cerere trebuie acceptată în regim de urgență, ținând cont de situația actuală de la momentul actual.


Ulterior, acesta a semnat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană. 

Prima reacție a președintelui Volodimir Zelenski, după negocierile cu rușii

Imediat după ce s-a încheiat prima rundă de negocieri, Volodimir Zelenski a făcut primele declarații. Președintele Ucrainei spune că acest atac asupra orașului Harkov este o crimă militară.


„Astăzi, trupele ruse au bombardat Harkov folosind artileria cu rachete. Aceasta este, fără nicio îndoială, o crimă militară. Un oraș liniștit. Cartiere rezidențiale liniștite. Niciun singur obiect militar la vedere. Pentru o astfel de crimă, trebuie să existe un tribunal. Unul internațional. Aceasta este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni în lume nu te va ierta pentru uciderea oamenilor pașnici ucraineni. Aceasta este Ucraina. Aceasta este Europa. Acesta este anul 2022. Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat’.

sursă foto- Twitter și Profimedia