Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ce pedeapsă a primit: „Biserica...”

.

Preotul Visarion Alexa a recunoscut toate acuzațiiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor. Părintele a fost acuzat că a agresat sexual o femeie, la spovedanie. Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație privind faptele de care este acuzat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh’ din București, a refuzat să ofere și alte detalii amănunțite despre caz, declarând că avocata l-a sfătuit să fie reținut în declarații. Preotul a recunoscut că a agresat sexual o femeie, în fața Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit Patriarhiei.

Preotul se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia de plasare sub control judiciar a fost luată de Judecătoria Sectorului 6, fiind contestată de procurori, care au cerut arestarea preventivă a preotului. Contestația ar urma să fie judecată de Trbiunalul București în următoarele zile.


Citește și: Preotul Eugen Tănăsescu, după ce a văzut stenogramele în cazul Visarion Alexa:'Părintele a preadesfrânat'

Citește și: Părintele Visarion Alexa e acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală:'La mine abuzul a fost viol'

Citește și: Începe campania de vaccinare antigripală.Cine beneficiează de vaccin gratuit

Citește și: Cum a fost cerută de soție Larisa Bulgari de la Puterea Dragostei de către Adrian Iancu:'Eu eram la wc și…'

Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor


Preotul Visarion Alexa este acuzat că a agresat sexual o femeie, la spovedanie. Părintele a recunoscut toate acuzațiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor, refuzând să ofere detalii amănunțite. Conform acestuia, avocata sa i-a recomandat să fie reținut în declarații.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație privind faptele de care este acuzat. Patriarhia susține că preotul a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice.


„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice. Refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații', a transmis Arhiepiscopia.

Ce măsuri au fost luate de Arhiepiscopie împotriva preotului Visarion Alexa

În urma Comisiei de disciplină, preotul Visarion Alexa a primit câteva sentințe. Părintele a dat o declarație în care a recunoscut și discuțiile intime pe care le-a avut cu enoriașa care l-a reclamat. În urma întrunirii comisiei și a declarațiilor preotului, reprezentanții Arhiepiscopiei au decis suspendarea de la slujire și interdicția totală de a oficia orice serviciu religios. De asemenea, s-a decis retragerea funcției de paroh pe care o avea în sectorul 6.


Patriarhia spune că măsurile luate de Arhiepiscopie până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească sunt următoarele:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Arhiepiscopia Bucurestilor: „Biserica este…'

Preotul Visarion Alexa va merge cu subsemnatul nu doar la secția de poliție de trei ori pe săptămână așa cum îi impune controlul judiciar, ci la Arhiepiscopia Bucureștilor unde trebuie să informeze constant superiorii despre evoluția cercetărilor judiciare. „

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles. Favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel.


Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare si vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească. Si să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!', adaugă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.


Preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia de plasare sub control judiciar a fost luată de Judecătoria Sectorului 6, fiind contestată de procurori, care ceruseră arestarea preventivă a preotului. Preotul a fost acuzat de către o femeie de 37 de ani că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.

După depunerea plângerii penale, femeia s-a întâlnit din nou cu preotul, iar microfonul acesteia a captat discuția care a dus la ulterior la reținerea acestuia. ‘Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat. Moment în care i-a atins pielea în zona lombară. A mângâiat-o pe spate, pe sub tricou. A arătat că i-a palpat sânul. Apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei„, mai scrie în referatul procurorilor.

Sursă foto: Arhiva