Premiile concursului 3D-Dependent de Design

.

Miercuri seara, la showroom-ul Audi, din cadrul Porsche Bucuresti Nord,  revista ELLE Decoration a decernat premiile concursului 3 D – Dependent De Design. Iata o galerie foto de la eveniment.

 


 

3D – Dependent De Design este o competitie de design de obiect initiata de  revista ELLE Decoration si aflata la cea de-a treia editie.

 

 

In ce a constat provocarea?

 

Timp de noua luni, arhitectii, designerii si persoanele talentate, interesate de designul de obiect, au fost invitati sa trimita proiecte pe o tema data:  un scaun de masina pentru copii. Peste 50 de participanti au raspuns provocarii, jumatate dintre ele ajungand pe masa juriului care a avut de ales intre proiecte documentate, serioase, atent realizate.  A fost greu de deliberat, cel putin 10 proiecte ar fi meritat cate un premiu, asa ca juriul a decis sa rasplateasca imaginatia si creativitatea creatorilor cu un premiu suplimentar: cel de creativitate.


 

 

 

Decernarea premiilor a fost găzduita chiar în showroom-ul Audi, o marca pentru care progresul e definit nu numai de tehnologie, dar si de design de inalta clasa.

 

 

 

Iata cine a urcat pe podiumul castigatorilor si ce proiecte au fost premiate:

 

 

Premiul I (2.000 euro) l-a primit Irina Alexandru, pentru proiectul Baby Car Nest.

 

Proiectul Irinei a venit cu o idee noua de design pentru un produs deja existent. In plus, a tinut cont si a detaliat fiecare etapa, care implica un produs de design industrial.


 

 

PREMIUL II  (noul iPad Wi-Fi 32 GB, oferit de www.clickshop.ro) l-a primit Catalin Badea, pentru proiectul Spinin.  Catalin a plecat de la un concept deja existent, pe care „l-a imbunatatit' si a adus cateva argumente decisive: scaunul se potriveste  in orice tip de masina, poate fi accesorizat si poti alege dintr-o gama variata de culori si imprimeuri.

 

 

Premiul III (un Smartphone Samsung Galaxy S3 I9300 16GB, oferit de www.clickshop.ro) l-a primit Adrian Ignat, pentru proiectul Tuto. Prezentarea grafica a acestui proiect a fost printre cele mai reusite, detaliile tehnice impresionante, iar scaunul, in varianta lui clasica, vine cu mici detalii care au facut diferenta pentru membrii juriului.


 

 

Premiul de creativitate ­– Vlad si Dana Bostina pentru proiectul Shelly, un scaun adorabil, cu nenumarate functiuni – poti sa-l folosesti ca scaun pentru leagan, se poate accesoriza la bicicleta etc.

 

Premiul de creativitate –  Vlad Hani pentru proiectul Coolcus. Vlad a venit cu o idee noua, legata de transportul unui copil in masina – si a pus accentul pe mijloacele de entertainment. Astfel, atasat de scaun există un ecran mobil care ii poate capta atentia copilului.

 

 

 

„Sper ca premiile din aceasta seara sa incurajeze tinerii designeri talentati din Romania sa creeze in continuare si să-si prezinte creatiile nu numai in competitiile nationale, dar si în cele internationale', a declarat Ileana Raducanu, Redactor Sef ELLE Decoration.


 

 

 

Partenerii editiei din acest au fost Audi – prin Porsche București Nord si InCity Residences.


 

[gallery ids=""]

 

Foto: Ruxandra Ilie, Codrin Prisecaru