Povești din “Epoca de Aur” cu Holograf... Sau cum era să fii rock star în România comunistă / EXCLUSIV

.

Holograf, cea mai longevivă trupă românească de rock, împlinește 40 de ani, o vârstă care o propulsează în Hall of Fame alături de Metallica, U2, ZZ top, The Rolling Stones… Iată un remembering savuros cu „Holografii' despre statutul de rock star în România!

Romeo Dediu, Iulian Vrabete, Dan Bittman, Edi Petroșel și Tino Furtună


De 40 de ani, formația Holograf umple sălile de concerte și fiecare piesă a lor devine hit, record greu de egalat, deși peisajul muzical românesc este suprasaturat. În pofida faptului că, așa cum povesteau cu amărăciune, sunt multe posturi de radio unde nu sunt difuzați, fanii lor le știu piesele pe dinafară, fără excepție, și le fredonează la fiecare concert alături de idolii lor. Din păcate, cele 20 de minute care ne-au fost alocate pentru interviu au fost infime pentru poveștile strânse în atâția ani de carieră, însă au fost extrem de pline de substanță. Dan Bittman (vocal), Edi Petroșel (baterie), Tino Furtună (keyboards), Iulian Vrabete (chitară bas) și Romeo Dediu (chitară acustică) aveau tolba plină, așa că, până la sfârșitul întâlnirii, am aflat o mulțime de istorioare amuzante, emoționante și savurose (în special partea despre așa-numitele groupies, domnișoarele care însoțesc trupele rock).


Holograf împlinește 40 de ani, iar pe 10 octombrie, membrii trupei vor fi sărbătoriți, la Sala Palatului, de către majoritatea artiștilor mari, printre care se numără Delia, Horia Brenciu și trupa Taxi, care le vor cânta hiturile, în concertul Holograf Hall of Fame. Gala se va încheia cu un concert extraordinar Holograf, băieții având propriile surprize pentru fanii lor. Pentru că este vorba, în primul rând, de o aniversare – am vrut să aflu cum era să fii rock star în România comunistă, pe vremea în care să porți plete era aproape un act de curaj, și cum au fentat ei, tinerii rebeli de atunci, sistemul. Băieții nu s-au victimizat, ci dimpotrivă, au tratat totul cu umor și cu o nostalgie de înțeles, dar nu a vremurilor, ci a vârstei de atunci, a turneelor prin țară și a verilor petrecute la Costinești. Despre cum era să fii rock star în România comunistă, în interviul filmat de mai jos, iar interviul integral, în numărul de octombrie al revistei VIVA!