Porecla adorabilă pe care i-au dat-o strănepoții Reginei Elisabeta a II-a

La 92 de ani, Elisabeta a II-a este cea mai puternică femeie a lumii și monarhul cu cea mai îndelungată domnie, dar în intimitate i se spune Lilibeth, iar nepoții o strigă Granny. Recent, Regina a mai primit o poreclă, de la unul dintre cei șapte strănepoți, iar numele i se potrivește de minune… Iată care este porecla Reginei Elisabeta a II-a!

Regina Elisabeta a II-a are 8 nepoți și 7 strănepoți... Al 8-lea, cel al lui Meghan Markle și al Prințului William, e pe drum.

Regina Elisabeta a II-a are 8 nepoți și 7 strănepoți… Al 8-lea, cel al lui Meghan Markle și al Prințului William, e pe drum.

Deși conduce destinele Regatului Unit cu o mână de fier, Elisabeta a II-a este, fără îndoială, cea mai iubită personalitate din Marea Britanie. În spatele durității sale aparente și al chipului de multe ori impenetrabil se ascunde însă… Granny, bunica a 8 nepoți și a 7 strănepoți, care, ca orice bunică, se topește de drag în preajma copiilor. Cei mai cunoscuți moștenitori ai Reginei sunt fiii Prințului Charles: Prințul William, al doilea în linie directă la tronul Marii Britanii  – care deja i-a oferit bunicii sale trei strănepoți –, și Prințul Harry, pentru care suverana are o slăbiciune cunoscută de toată lumea și care urmează să o facă pentru a opta oară străbunică, la primăvară. Elisabeta a II-a mai are 6 nepoți, de la ceilalți trei copii ai ei, dintre care cel mai în vârstă are deja 40 de ani. Iată ce poreclă adorabilă i-a dat micul Prinț George, strănepotul ei!

Prințul George este cel care a botezat-o pe străbunica lui Gan-Gan.

Prințul George este cel care a botezat-o pe străbunica lui Gan-Gan.

Pentru strănepoți, Regina Elisabeta a II-a este Gan-Gan

Regina Elisabeta a II-a are o personalitate atât de puternică și este un personaj atât de iconic, încât este greu de crezut că cineva i-ar putea spune altfel decât Maiestatea Sa ori Regina. Cu toate acestea, există câteva persoane care încalcă protocolul regal… Cei patru copii ai Reginei, deși toți au vârste înaintate, încă îi spun acesteia Mummy,  în timp ce nepoții îi spun Granny. Unul dintre strănepoții ei preferați, Prințul George, a poreclit-o pe suverana Marii Britanii pe când avea 2 ani și încă nu vorbea cum trebuie, numele a prins, iar acum Elisabeta a II-a, în intimitate, este Gan-Gan. Iar Gan-Gan are, pentru strănepoții ei, întotdeauna câte o tratație, atunci când îi vizitează. Regina mai are însă o poreclă, secretă, care a ieșit recent la iveală…

Prințul Philip, care are un simț special al umorului, a poreclit-o pe Regina Elisabeta a II-a într-un mod neobișnuit.

Prințul Philip, care are un simț special al umorului, a poreclit-o pe Regina Elisabeta a II-a într-un mod neobișnuit.

Pentru Prințul Philip, Regina e… varză!

Până de curând, nimeni nu știa cum obișnuiește Prințul Philip să-i spună soției sale. Acest amănunt a ieșit la iveală pentru prima oară datorită filmului The Queen, în care Helen Mirren a jucat rolul Reginei. La momentul acela, lumea a bănuit că era doar o glumă a scenaristului, însă ulterior s-a aflat că porecla este reală și că a fost aflată în urma unei documentări temeinice. Într-una dintre scene, Prințul Filip se urcă în pat și îi spune soției sale: Dă-te mai încolo, cabbage' (varză)!

Cum să o numești pe cea mai puternică suverană a lumii astfel, chiar dacă îți e soție?! Există totuși și o explicație… Porecla Reginei provine, se pare, dintr-o expresie franțuzească, mon petit choux sau my little cabbage, care s-ar putea traduce prin draga mea, din păcate însă muzicalitatea limbii franceze nu se regăsește în… varza englezească. Nici printr-un efort de imaginație extrem nu ne-o putem imagina pe Regină în postură de choux, cabbage, varză, vărzică, dar probabil că tonul (pe care i-o spune Prințul Philip) face muzica…

Foto: Hepta

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton