Polițistul care a ucis-o pe Raisa nu mai e sub control judiciar: „Poate să conducă, să plece din ţară”

 Dumba Gabriela
.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a scăpat complet de controlul judiciar, ceea ce înseamnă că poate conduce și poate părăsi țara fără nicio problemă. Avocatul familiei Raisei spune că este uimit de decizia autorităților în ceea ce-l privește pe polițistul Constantin Popescu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Adrian Cuculis, avocatul familie Raisei, susține că este o decizie inexplicabilă, iar polițistul care a accidentat mortal o copilă, este liber să facă orice dorește. Constantin Popescu poate conduce, din nou, mașina și poate pleca din țară pentru că nu mai are niciun fel de interdicție.

213882_1213882_1

Reacția familiei Raisei la decizia autorităților de a-l scoate pe polițist de sub control judiciar

Pe data de 13 ianuarie, Raisa și Marina, două copile, au fost accidentate mortal de o mașină a Poliției, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În mașină se afla un singur polițist care nu era în misiune și avea pornite doar semnalele luminoase, nu și pe cele sonore, potrivit procurorilor.

S-a stabilit de către procurori că mașina circula cu viteză peste limita legală. Fiind dispusă și o expertiză pentru a stabilii exact viteza pe care o avea în momentul impactului. Polițistul care a ucis una dintre cele două fete a fost plasat sub control judiciar.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, sunt cei care instrumentează dosarul accidentului și au transmis că nu este acceptată proba cu testul poligraf în dosar, solicitată de către avocatul familiei fetei care s-a stins din viață în urma impactului.

Avocatul familiei afirma că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă' că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.

„Polițistul Popescu NU mai are control judiciar. Pe scurt poate să conducă, să plece din ţară, să facă orice. În 18.03.2022 la umbra războiului' Popescu scapă de orice urmă de control judiciar după ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale', spune avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: A fost dragoste la prima întâlnire! Alina Pușcaș povestește în premieră cum a cucerit-o soțul ei:'M-a cerut în căsătorie de trei ori'

Citește și: Răzvan Simion a plâns în direct pentru Adda:„Ai pus o poză cu băieții tăi și tu ai zis că…’

Citește și: Ce s-a întâmplat la procesul de divorț dintre Anamaria Prodan și Reghe.Sarah Dumitrescu a plâns când l-a revăzut pe Luca

'Și eu am rămas surprins când am văzut această decizie. Da, magistrații au hotărât, pentru că ne aducem aminte că undeva pe 15, luna trecută, Popescu s-a prezentat pentru audieri. Acele audieri vizau în principal prelungirea controlului judiciar.

Parchetul a luat decizia de prelungire a controlului judiciar, doar că polițistul a contestat măsura și chiar pe 18 luna trecută se pare că a obținut în mod definitiv o hotărâre prin care acel control judiciar prin care îi era interzis să conducă orice fel de autovehicul, a fost ridicată inclusiv această măsură. 

Din punctul meu de vedere acest lucru este inexplicabil în condițiile în care este în cercetare penală, sunt dovedite toate faptele respective și acum vedem această decizie a magistraților', a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, citat de Antena 3.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa are dreptul să se urce la volan

Polițistul Constantin Popescu are din nou dreptul de a conduce mașini, chiar dacă a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, ucigând una dintre ele. Avocatul familiei Raisei este șocat de decizia autorităților.

'Să îi permiți unei persoane care este în cercetare penală să conducă.. practic el se poate urca din data de 18, de când a rămas decizia definitivă, la volanul oricărei mașini. Este o chestiune care deschide poarta periculoasă, pentru orice fel de altă persoană care poate are o măsură identică și care poate să o conteste în instanță și să vină cu această decizie a Judecătoriei Sectorului 1 pentru că acolo a fost contestată această măsură a controlului judiciar. 

Sigur că procurorului îi rămân în continuare alte pârghii însă din punct de vedere al bunei administrării a justiției nu îmi explic cum a putut fi luată această decizie. 

Practic, polițistul Popescu nu mai are niciun fel de interdicție, poate să facă orice își dorește, nu mai trebuie să meargă și să semneze acel control judiciar. Decizia este una definitivă și am aflat-o astăzi absolut întâmplător', a mai povestit el. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton