De ce a confiscat Poliția 1,6 milioane de dolari de la o familie de ucraineni, în Vama Albița. Ce bunuri de valoare mai aveau la ei

 Oana Pantazi
.

Poliția de Frontieră a confiscat peste 1,6 milioane de dolari, 50.000 de euro, dar și alte bunuri de lux de la o familie de ucraineni care a încercat să intre în țară prin Vama Albița. Deoarece nu au fost declarate la controlul vamal, toate bunurile au fost confiscate de autoritățile române, care au declanșat o anchetă în acest caz.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Poliția a confiscat nu mai puțin de 1,6 milioane de dolari, 50.000 de euro, ceasuri, bijuterii și genți de lux de la o familie de ucraineni care a încercat să intre în România, prin punctul vamal Albița fără să le declare. Din acest motiv, toate bunurile au fost ridicate de autoritățile române, care au declanșat o anchetă.

foto-frontierafoto-frontiera

Poliția a confiscat 1,6 milioane de dolari de la o familie de ucraineni

Poliția de Frontieră de la Vama Albița a descoperit, în urma controlului de rutină, că o familie de ucraineni a încercat să intre în România cu peste 1,6 milioane de dolari, 50 de mii de euro și mai multe bunuri de lux. Cei doi se aflau într-un Volkswagen Touareg, iar la controlul de rutină au declarat că nu dețin bunuri de valoare. Atât banii, cât și ceasurile, gențile și bijuteriile de brand au fost confiscate, fiind declanșată o anchetă în acest caz.

Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând. A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Citește și: Ioana Năstase a primit 11 refugiați din Ucraina la ea acasă: „Cred că mi i-a trimis Dumnezeu'

Citește și: La 91 de ani, o bătrână din satul Popricani, Iași, primește refugiați din Ucraina: „N-am crezut că o să trăiesc încă un război’

Citește și: Cum ajută Andreea Marin copiii refugiați din Ucraina: „Sunt cuprinși de teamă'

În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri și sume în valută nedeclarate, peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 de euro', a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică, conform Libertatea.

Cei doi soți nu au putut justifica proveniența banilor

O familie de ucraineni a intrat în România cu 1,6 milioane de dolari. În afara banilor, poliția de frontieră a găsit la cuplul de ucraineni și 9 ceasuri de lux, de diferite mărci, bijuterii și 24 de genți de brand. Toate au fost confiscate, deoarece cei doi soți au declarat că nu dețin bunuri.

Ulterior, interogați de autoritățile române, cei doi soți din Ucraina au dat declarații contradictorii și nu au putut să justifice proveniența banilor. Au susținut că bagajele nu le-ar aparține și că nu ar fi știut ce se află în ele. Cei doi ucraineni nu au mai intrat în România, rămânând în Republica Moldova.

Dată fiind suma mare de bani nedeclarată la control, polițiștii de frontieră au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, care a declanșat o anchetă. Cazul a intrat și în atenția Serviciului Român de Informații.

Toată suma de bani și bunurile au fost reținute de autoritățile române, în vederea continuării cercetărilor.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton