Placido Domingo n-a mai rezistat! Ce consecințe a avut scandalul uriaș în care 20 de femei l-au acuzat de hărtuire sexuală

.

Tenorul spaniol Placido Domingo a plecat de la conducerea Operei din Los Angeles, implicat fiind în scandalul uriaş de hărţuire sexuală, în care 20 de angajate ale instituției îl acuză de comportament indecent. Nouă dintre ele au depus plângere la poliție, acuzându-l pe tenor că le-a pipăit sau hărțuit sexual, încă din anii 80.

„Am ținut Opera din Los Angeles aproape de inima mea și am urmărit să creez și să o construiesc ca una dintre cele mai importante moșteniri ale mele. Cu toate acestea, recentele acuzații făcute în presă la adresa mea au creat o atmosferă în care capacitatea mea de a servi această companie, pe care o iubesc, a fost compromisă’, a spus tenorul, precizând că va lupta din răsputeri să-și curețe numele terfelit, citează protv.ro


Odată cu retragerea din funcție, Domingo a luat decizia să se retragă și din toate spectacolele pe care le avea programate.

Consiliul de administraţie al Operei din Los Angeles a confirmat demisia lui Placido Domingo, precizând că tenorul a participat în total la peste 300 de spectacole. Placido Domingo era director general al Operei din Los Angeles din anul 2003.

20 de femei îl acuză de comportament nepotrivit

La începutul lunii august, opt cântăreţe şi o dansatoare au declarat pentru Associated Press că au fost hărţuite sexual de un fost membru al „Celor Trei Tenori ' – format din Domingo, regretatul Luciano Pavarotti şi Jose Carreras -, unele incidente datând din anii 1980.


Mai multe femei l-au acuzat pe Placido Domingo că s-a folosit de imaginea sa de tenor celebru pentru a le forţa să întreţină relaţii sexuale cu el.

De la apariţia articolului din 13 august, alte 11 femei l-au acuzat pe tenor de hărţuire sexuală, comportament sexual nepotrivit şi de faptul că le-au fost afectate carierele după ce i-au refuzat acestuia avansurile.

Una dintre acestea este cântăreaţa Angela Turner Wilson, care a apărut alături de tenor în spectacolul „Cidul' pus în scenă în sezonul 1999 – 2000 la Opera din Washington, unde Placido era la momentul respectiv şi director artistic. Spectacolul, care a fost şi difuzat pe posturile TV, a fost un pas important în cariera lui Wilson, pe atunci în vârstă de 28 de ani şi care a fost lăudată pentru interpretarea sa, potrivit Associated Press.


Cântăreaţa, singura dintre cele 11 noi femei care îl acuză de comportament sexual nepotrivit pe tenor în mod public – restul au făcut declaraţii sub protecţia anonimatului -, a spus pentru Associated Press că Domingo a hărţuit-o sexual, punându-i mâna pe un sân.


Printre faptele de care mai este acuzat Domingo se numără solicitări de întâlniri private, apeluri telefonice în miez de noapte şi încercări de a le săruta forţat, citează Mediafax.  Angajaţi din echipele tehnice au declarat, de asemenea, pentru AP că au fost nevoiţi să apere mai multe tinere femei de star, dar că şefii instituţiilor au închis ochii la comportamentul acestuia.