Persepolis - Filmul de animatie premiat la Cannes vine si in Romania - Video

 Revista VIVA
.
PersepolisCoproductia franco-iraniana de animatie „Persepolis', in regia Marjanei Satrapi si a lui Vincent Paronnaud, distinsa cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes anul trecut, are premiera in Romania pe 11 aprilie.

Persepolis este adaptarea pentru marele ecran a patru albume de benzi desenate semnate de Marjane Satrapi. De la publicarea lor, tanara desenatoare a primit numeroase propuneri, multe venite din SUA, pentru realizarea unui film pentru marile ecrane. „Mi s-a propus un serial in care Jennifer Lopez urma sa joace rolul mamei mele, iar Brad Pitt pe cel al tatalui meu.'

Marjane a vrut insa sa faca un film de animatie, orice alta transpunere cinematografica nefacand altceva decat sa altereze universalitatea povestii.

Un film in alb si negru ii permite fiecarui spectator sa se identifice cu personajele, desenatoarei fiindu-i frica de latura vulgara pe care ar fi putut-o imprima culorile acestei povesti.

Selectarea filmului Persepolis pe lista celei de-a 60-a editii a Festivalului de la Cannes a trezit mania Iranului care a considerat filmul mult prea critic la adresa revolutiei islamice.

Chiara Mastroianni i-a imprumutat vocea Marjanei, dandu-i astfel replica mamei sale, Catherine Deneuve, vocea lui Tadji, mama Marjanei. Pentru prima data, cele doua actrite isi imprumuta vocile unor personaje dintr-un film de animatie.

Persepolis – Trailer

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton