PEPENELE ROȘU, printre super-alimentele perfecte pentru detoxifierea de vară. De ce trebuie să mânânci pepene în fiecare zi

.

Pepenele roşu este unul dintre super-alimentele perfecte pentru detoxifierea de vară. Pepenele roşu are extrem de multe beneficii pentru sănătate şi trebuie să ştiţi că şi seminţele acestui fruct trebuie consumate pentru că şi ele conţin fibre şi nuntrienţi esenţiali.

 


Principalele motive pentru care pepenele este principalul fruct de vară care detoxifică organismul:

Pepenele roşu conține cantități mari de citrulină, iar acest fapt ajută la eliminarea amoniacului și a altor toxine din organism. Totodată, pepenele este bogat în fibre dietetice, situaţie care ajută la menținerea unui colon curat.

Pepenele conține glutation care ajută la îmbunătățirea funcției hepatice, glutationul fiind cel mai puternic agent antioxidant și detoxifiant al organismului.


Totodată, pepenele roşu este şi o bună sursă de potasiu. Potasiul echilibrează cantitățile mari de sodiu în dietele noastre care va sprijină rinichii și este excelent pentru curățarea lor.

Pepenele roşu reduce inflamaţia, iar mai puține inflamații înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

Un alt aliment perfect pentru detoxifierea de vară este şi castravetele.

Conținutul ridicat de apă din castraveți pune la treabă sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar opt calorii. Castravetele este un aliment foarte alcalin, o parte importantă a menținerii unei diete echilibrate.


Lămâile sunt prietenele ficatului

Lămâia alcalizează organismul, iar acest lucru ajută la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubește lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvator al acidului uric și al altor otrăvuri. Lămâile ajută la curățarea rinichilor.

„Vitamina C contribuie la menținerea funcționarii normale a sistemului imunitar în timpul exercițiilor fizice și după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor și dinților. De asemenea, ajută la normalizarea metabolismul energetic și la funcționarea normală a sistemului nervos, menține sănătatea psihică, ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ’, explică cercet. dr. Horațiu Albu.


Afinele sunt unele dintre cele mai vindecătoare alimente

S-a constatat că afinele reduc inflamaţia, au proprietăți antivirale și ajută la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier creier. Afinele conțin vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxifiere.

Zmeura are un conținut scăzut de calorii

Indicele glicemic al zmeurei este de trei ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conținut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge și pot fi introduse foarte bine în dietă de detoxifiere.


Spanacul alcalinizează corpul

Spanacul este un complex de antioxidanți și anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamații ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul și este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.