Pele a murit. Legendarul fotbalist s-a stins din viață la 82 de ani

.

Veste tristă pentru lumea sportivă de pe Mapamond. Legendarul fotbalist Pele a murit, azi, la vârsta de 82 de ani. De câteva săptămâni, Pele era internat, iar starea lui de sănătate a fost tot mai șubredă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Pele a murit azi, 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, după o luptă grea cu cancerul. Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, pentru unii chiar cel mai mare, Pele și-a petrecut ultimele 30 de zile pe patul de spital.

Pele a murit. În urmă cu un an, starul brazilian a suferit o intervenție chirurgicală în care i s-a extirpat o tumoare la colon. La începutul acestui an,  i-au fost găsite metastaze la intestine, plămâni și ficat și a fost internat la spitalul Albert Einstein.


Citește și: Ce este Bisht, pelerina neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale.Mulți l-au criticat că a acceptat să se îmbrace așa

Citește și: Ce spune Lidia Buble despre căsătorie și întemeierea unei familii:'Îmi doresc copii'

Citește și: De ce a făcut Brigitte Pastramă închisoare.Vedeta a trăit o serie de drame în tinerețe

Citește și: Alexandru Rafila, program de recuperare pentru pacienții cu long-COVID:'Persoane care n-au fost afectate în timpul bolii au fost afectate ulterior'


Pele a murit

De câteva săptămâni, starul brazilian era internat în spitalul Albert Einstein. Acesta fusese internat cu o infecție respiratorie, însă starea lui de sănătate s-a înrăutățit considerabil. Pe 3 decembrie 2022, publicația Folha de Sao Paulo, anunța că Pele nu mai răspunde la tratamentul de chimioterapie la care a fost supus din septembrie anul trecut pentru a-şi trata cancerul intestinal. Astfel, pe 29 decembrie, fostul Ministru al Sportului din Brazilia s-a stins din viață.


„Toată lumea îmi știe viața. Am câștigat o mulțime de turnee și am marcat peste 1.000 de goluri, am cucerit trei campionate mondiale, dar n-am putut evolua la Jocurile Olimpice. Am avut mereu o filosofie pe care am deprins-o de la tata. El obișnuia să spună «Ascultă! Dumnezeu ți-a dat darul de a juca fotbal. Acesta e darul tău. Dacă ai grijă de sănătatea ta și dacă ești tot timpul într-o formă bună, nimeni nu te va putea opri. Însă trebuie să fii mereu pregătit!»‘, susținea regretatul fotbalist.


Cui rămâne averea impresionantă a fotbalistului

De-a lungul carierei, Pele a reușit să strângă o avere estimată la 100 de milioane de euro. Sportivul a câștigat trei Campionate Mondiale cu naționala Braziliei. În plan personal, fotbalistul a lăsat în urmă 6 copii, Edson Joshua, Celeste, Kelly Cristina, Flavia și Jennifer.

Din nefericire, Sadra Machado, fiica fotbalistului din relația extraconjugală cu Anisia Machado, s-a stins din viață în 2006, după o luptă grea cu cancerul. Astfel, averea impresionantă a lui Pele va fi împărțită de cei șase copii, însă o parte din sumă va ajunge la Marcia Aoki, actuala soţie a acestuia.


În plan personal, Pele a fost căsătorit de trei ori. Căsnicia cu prima sa soție, Resemeri dos Reis, a durat din 1966 până în 1982. Mariajul cu cea de-a doua soție, Assíria Nascimento, a durat din 1994 până în 2008. Din 2016, legendarul fotbalist este căsătorit cu Marcia Aoki.


Ce mesaj a transmis fiica fotbalistului

Pe rețelele de socializare, Kely Nascimento, fiica lui Pele din căsnicia cu Resemeri dos Reis, a scris un mesaj emoționant referitor la trecerea în neființă a legendarului fotbalist. Aceasta a publicat o fotografie cu tatăl ei, pe patul de spital.

Tot ceea ce suntem ți se datorează ție! Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace‘, a scris fiica legendarului fotbalist pe Instagram.

Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Sursa foto: Hepta