Celebra scriitoare chiliana a castigat competitia in fata altor nominalizati, nume mari ale literaturii contemporane, ca Nicole Krauss, Jonathan Safran Foer, John Fowles, Hanif Kureishi, Salman Rushdie, spunand povestea tulburatoare a unei mame care isi vegheaza fiica pe patul de moarte.
In 1991, Paula, fiica lui Isabel Allende, diagnosticata cu porfirie, are un acces grav si intra in coma. Pana in 1992, cand organismul ei inceteaza sa lupte cu boala, este tintuita la pat, inconstienta. „Paula' este in acelasi timp o cronica a celei mai cutremuratoare experiente pe care o poate traversa o femeie si o poveste personala depanata la capataiul bolnavei. O carte a carei autoare nu este Isabel Allende-scriitoarea, ci Isabel Allende-mama, o femeie indurerata care, veghindu-si mai bine de un an fiica de 28 de ani grav bolnava, isi asterne pe hartie povestea vietii, pentru ca Paula nu o poate auzi. „Paula' este portretul emotionant al unei femei sensibile si puternice, care isi sublimeaza suferinta si iubirea prin forta magica a povestii.
„Aceasta este cea mai importanta carte dintre toate cele pe care le-am scris sau le voi scrie vreodata, pentru ca mentine viu spiritul fiicei mele, dupa atatia ani, si o va face in continuare. Fiica mea Paula a fost o tanara femeie gratioasa si generoasa. Scrierea acestei carti a fost un adevarat catharsis. In timpul procesului lent al rememorarii si scrierii, am reusit sa accept si sa inteleg ceea ce i s-a intamplat. Intr-un fel, aceasta carte m-a salvat de la depresie si disperare.” – marturiseste Allende intr-un mesaj adresat revistei ELLE din Romania.
Scriitoarea Isabel Allende este o povestitoare fabuloasa, ale carei carti, traduse in peste treizeci de limbi, se vand in milioane de exemplare si au devenit bestselleruri pe patru continente.
In curs de aparitie in seria de autor „Isabel Allende”:
Despre dragoste si umbra