Părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu cer daune de peste 500.000 de euro. Gino Iorgulescu, amendat

.

Părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu cer daune morale de 500.000 de euro și daune materiale de 150.000 de lei. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, conducea mașina sub influența drogurilor și a băuturilor alcoolice pe data de 8 septembrie 2019, când a avut loc accidentul mortal în care Dani Vicol, în vârstă de 24 de ani, a murit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Părinții tânărului ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu, care conducea mașina sub influența drogurilor și a băuturilor alcoolice pe data de 8 septembrie 2019, solicită daune morale de câte 250.000 de euro. În cererea depusă de reprezentantul celor doi la dosar, cuantumul daunelor materiale a fost apreciat la 150.000 de lei.

Mario Iorgulescu este încă în Italia


Mario Iorgulescu a produs, acum doi ani, pe 8 septembrie 2019, un cumplit accident de circulație pe Șoseaua Chitilei din București. Conform datelor, băut și drogat, Mario Iorgulescu, aflat la volanul unui Aston Martin, a pierdut controlul asupra mașinii și a lovit violent o altă mașină, condusă regulamentar de Dani Vicol, un tânăr de aceeași vârstă ca și el, 24 de ani la acea vreme – devenit tată de puțin timp.

Dani Vicol a murit din cauza leziunilor pe loc, dar Mario Iorgulescu a supraviețuit, fiind internat la Spitalul Elias din Capitală.


Externat pe semnătură, Mario Iorgulescu avea să fie dus la o clinică din Italia, loc din care nu s-a mai întors în ciuda faptului că a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui pentru infracțiunea de omor și de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mario Iorgulescu este încă în Italia. Procedura de citare a lui a fost una anevoioasă încă din faza de cameră preliminară. Acum, că a fost citat, Iorgulescu Jr. nu are avocat, iar procesul s-a amânat pentru data de 15 iunie.


Tatăl lui Mario Iogulescu, amendat pentru lipsa avocaților lui Mario în dosarul de omor

Tatăl fugarului Mario Iorgulescu a fost amendat, miercuri de Tribunalul București, cu 5000 de lei, pentru că nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de tutore.

Mai precis, instanța dorea să înceapă, de miercuri, dezbaterile în dosarul de omor al fiului șefului LPF, dar s-a regăsit în imposbilitate, după ce, numai cu câteva ore înainte de proces, tutorele tânărului încheiase colaborarea cu cei doi avocați tocmiți pentru proces.


Astfel, instanța a fost obligată să constate lipsa de apărare a inculpatului Iorgulescu și să amâne debutul procesului.

Pentru modalitatea în care a procedat tutorele lui Mario, Gino Iorgulescu, instanța a stabilit amendarea la cotă maximă, respectiv 5000 de lei.

Judecătorul de caz a explicat că au fost luni întregi în care chestiunea neînțelegerii cu avocații putea fi tranșată și nu cu câteva ore înainte de primul termen de judecată.

Instanța a lăsat astfel de înțeles că nu va tolera pe parcursul procesului metode de tergiversare așa cum a încercat să procedeze familia lui Mario Iorgulescu și avocații acestora pe durata întregii anchete, potrivit stiripesurse.ro.


Magistratul nu a admis nicio scuză a șefului LPF și a aplicat amenda cea mai mare, de 5.000 de lei acestuia, stabilind ca până la termenul din 15 iunie apărarea să fie asigurată.

Totodată judecătorul de caz a stabilit ca pe parcursul judecății să fie prezent și un avocat din oficiu pentru a se evita pe viitor alte amânări pe motiv de lipsă de apărare.

Citește și: Traian Stoiță, pariu cu Cătălin Măruță că va slăbi 10 kg în 20 de zile:„E o cură pe bază de…

Citește și: Mircea Eremia și Maria Lungu de la Puterea Dragostei formează un cuplu:„Cred că o să o cer de nevastă


Mario Iogulescu este judecat pentru omor

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulesc, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis în judecată pentru omor în luna august 2020.

Mario Iorgulescu a accidentat mortal un tânăr, în timp ce conducea beat și drogat, cu 160 km/h pe un tronson de drum pe unde se circula cu 50 km/h.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 14 august 2020, trimiterea în judecată a inculpatului Iorgulescu Gino-Mario, pentru săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.


În rechizitoriul transmis Tribunalului București anhcetatorii notează că la data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.


(….) O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autoritățile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autoritățile române.

Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.