(P) De ce vitamine și minerale au nevoie copiii în creștere, pentru oase și dinți puternici

 Dumba Gabriela
.

În perioadele de creștere sau atunci când practică un sport ce implică efort fizic intens și consum energetic ridicat, copiii și adolescenții au nevoie de vitamine și minerale esențiale, astfel încât imunitatea să nu aibă de suferit. În plus, o situație specială o reprezintă și dietele alimentare dezechilibrate, atunci când cei mici nu iau din alimentație Calciul, Magneziul și  Vitamina D3 de care au nevoie, esențiale pentru dinți și oase puternice. În aceste cazuri, necesarul de nutrienți poate fi acoperit/ suplinit cu ajutorul suplimentelor alimentare.

De ce sunt importante Calciul, Magneziul și Vitamina D3?

Calciul este prezent în corpul nostru în cantitatea cea mai mare, cea mai cunoscută funcție a calciului fiind creșterea și dezvoltarea oaselor și a dinților. Astfel, peste 99% din acest Calciu, aproximativ 1,2 kilograme, este prezent în oase și dinți. Restul de 1% din Calciul prezent în corp se regăsește în sânge.

Calciul este necesar pentru îndeplinirea unui număr mare de funcții în organism şi anume:

  • Joacă un rol important în coagularea sângelui, în activitatea musculară și nervoasă
  • Contribuie la apărarea împotriva inflamațiilor și alergiilor
  • Ajută la buna funcționare a inimii, plămânilor și rinichilor.

Important de ştiut: suplimentul de calciu trebuie însoţit de vitamina D3, care este esențială pentru absorbția lui, dar și pentru menținerea concentrațiilor normale de calciu din sânge. De asemenea, Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar la copii.

Magneziul, la rândul său, este esențial în perioadele de solicitare fizică intensă pentru că reduce oboseala și previne extenuarea, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și muscular și contribuie la menținerea unei stări psihice bune. Carenţa de Magneziu la copii, dar şi la adulţi, are ca simptome crampele musculare şi o stare de nervozitate inexplicabilă.

Ce alte minerale și vitamine le sunt necesare copiilor în creștere?

Pe lângă Calciu, Magneziu și Vitamina D3, copiii aflați în plin proces de creștere au nevoie şi de Zinc, Mangan, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina A, esenţială pentru sistemul imunitar şi pentru o vedere normală.

La rândul său, Vitamina C contribuie la formarea colagenului pentru funcționarea optimă a sistemului osos, a articulațiilor, dinților și gingiilor. În plus, reduce oboseala și menține tonusul psihic. Pe de altă parte, Vitamina E ajută sistemul imunitar şi previne apariţia infecţiilor. Zincul menține sănătatea oaselor, dar sprijină foarte mult și vederea în timp ce manganul protejează celulele împotriva stressului oxidativ.

Şi acizii graşi Omega-3 constituie o parte importantă a unei diete sănătoase şi au numeroase beneficii: ajută la funcţionarea eficientă a sistemului cardiovascular şi a creierului, inimii şi ochilor, sporesc capacitatea de concentrare și învățare şi contribuie la menţinerea funcţiei normale a creierului.

Ce este Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + D3?

Toate mineralele și vitaminele de mai sus sunt prezente acum într-un singur produs ușor de administrat copiilor începând de la trei ani. Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + D3 conține o combinație optimă de Calciu, Magneziu, Zinc, Mangan și Vitaminele D3 și C, fără a avea lactoză sau gluten, substanțe care pot provoca reacții adverse copiilor intoleranți.

Datorită formei lichide și gustului delicios de portocale, se administrează foarte ușor, fiind uşor de acceptat atât de către copii, cât şi de adolescenţi.

Între 3 și 12 ani, doza zilnică recomandată este de 10 ml, iar de la 12 și până la 18 ani, este nevoie de două doze a câte 10 ml în fiecare zi.

Pentru copiii activi, gama Doppelherz® conține și alte suplimente care sprijină dezvoltarea armonioasă a organismului și asigura doza de energie atât de necesară: Doppelherz Omega-3 Family Sirop – pentru întreaga familie, bogat în acizi grași Omega-3 și  Doppelherz aktiv Omega-3 + Vitaminele A,D,E,C – capsule masticabile – un amestec echilibrat de ulei de somon cu valoroși acizi grași DHA și EPA, precum și o combinație eficientă de vitamine: Vitamina A pentru o vedere normală, Vitamina C pentru reducerea oboselii, Vitamina D pentru o creștere armonioasă și Vitamina E, care previne apariția infecțiilor.

Produsele Doppelherz sunt potrivite pentru întreaga familie, sunt de calitate germană și sunt concepute pentru a te ajuta să ai o stare de bine pe tot parcursul zilei. Descoperă-le pe toate pe www.doppelherz.ro. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton