Octavia Geamănu nu a încheiat contractul cu Antena 1: „Nu m-a dat nimeni afară. Aveam 100 și ceva de zile de luat”. Știrista se află în concediu de odihnă

 Ifrim Georgiana
.

Octavia Geamănu nu a încheiat contractul cu Antena 1 și se află în concediu de odihnă. Din luna iunie, cunoscuta prezentatoare nu a mai apărut la pupitrul știrilor de Observator. Ulterior, aceasta a explicat că nu a primit nicio explicație din partea angajatorului în legătură cu scoaterea ei de post, motiv pentru care s-a văzut nevoită să se adreseze instanțelor judecătorești. La aproximativ jumătate de an distanță, Octavia Geamănu a susținut că încă nu a desfăcut contractul de muncă. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

După dispariția prezentatoarei de la Observator, în locul acesteia a venit Irina Ursu, o jurnalistă cu experiență în televiziune. Printr-o postare de Facebook, Octavia Geamănu a susținut că a decis să pună stop abuzurilor în relația de muncă și tentativelor de „călcare a demnității în picioare'. Aceasta a mărturisit că nu este dispusă să mai facă niciun compromis și să tolereze „indolența'. La aproape jumătate de an distanță, jurnalista a susținut că este, în continuare, angajată la Antena 1, susținând că destinul ei „profesional' se află în mâna unor judecători.

oc9oc9

Octavia Geamănu nu a încheiat contractul cu Antena 1 și se află în concediu de odihnă. Prezentatoarea a mărturisit că se află într-un lung concediu, având în vedere că în ultimii ani nu a avut parte de zile libere. Se pare că cel de-al doilea termen procesului cu canalul de televiziune va avea loc în luna decembrie.

Citește și: Cum a început relația dintre Octavia Geamănu și Marian Ionescu:„În primă fază, nimic nu m-a atras. Chiar nu înțelegeam ce văd femeile la el'

Citește și: Octavia Geamănu reunoaște că nu gătește:”Soțul meu m-a educat în direcția asta”. Ce i-a spus Marian Ionescu la începutul relației

Citește și: Care este starea de sănătate a Alinei Pușcaș. Este internată de câteva zile:'Sunt pe tratament injectabil, nu pot să…'

Citește și: Care este legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Crăciun

Octavia Geamănu nu a încheiat contractul cu Antena 1 și se află în concediu de odihnă

La aproximativ 6 luni de când a fost scoasă de la Observator, Octavia Geamănu a mărturisit că încă este angajată la Antena 1. Se pare că procesul cu angajatorul este încă în desfășurare, iar cel de-al doilea termen va avea loc în decembrie.

„Sunt într-o situație neplăcută, chiar dacă eu sunt în continuare angajată, cu aceleași drepturi. Sunt în concediul de odihnă, pentru că aveam foarte multe zile de concediu de recuperat, după ce, în ultimii 5-6 ani, nu mi-am luat aproape deloc libere. Mai sunt în concediu până pe 3 ianuarie, timp în care avem și un proces pe rol. A trecut primul termen, în decembrie urmează al doilea. Probabil că al treilea termen mă va prinde în redacție sau nu.

Totuși, nu poți să ștergi cu buretele 18 ani. 18 ani în care Antena 1 a fost parte din mine. Eu am avut familia mea și familia Antena 1. Și cineva într-o zi a decis ca eu să nu mai fac parte din echipa Observator, fără nicio explicație. Din contră, spunându-mi că sunt perfectă și că nu are nimeni ce să-mi reproșeze. Am luat-o cum a venit, pentru că sunt un om rațional.

Dacă ar fi să mă întrebi ce vreau, ți-aș spune că știu foarte bine ce vreau din punct de vedere profesional, la fel cum știu foarte bine ceea ce nu vreau. Cred că doar atât pot să-ți spun despre această situație. Acum, destinul meu profesional este în mâna unor judecători', a declarat prezentatorea, potrivit okmagazine.ro.

„Sunt într-un concediu de odihnă binemeritat'

În prezent, jurnalista se află în concediu de odihnă, având în vedere că în ultimii ani nu și-a luat zile libere. Aceasta a refuzat să vorbească despre ofertele de colaborare primite din partea altor posturi de televiziune.

„Eu am fost întotdeauna foarte corectă și n-am dat curs solicitărilor de a discuta despre diverse proiecte cu alte televiziuni. Am fost un om fidel. E ca-ntr-o căsnicie: ești căsătorită, stai în banca ta! A, nu mai ești fericit și nu mai vrei? Atunci este altceva. Dar eu am fost mereu fericită cu ceea ce făceam. Și acum am un contract pe care-l respect. Cel puțin eu… Nu m-a dat nimeni afară. Sunt o angajată cu carte de muncă, aflată în concediu. Banii vin. Și sunt într-un concediu de odihnă binemeritat, aveam 100 și ceva de zile de luat. Cel mai lung concediu de odihnă al meu. Nici când am fost însărcinată nu am stat atât', a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

„Am suferit destul de mult'

Octavia Geamănu a suferit din cauza dispariției sale de la Observator. Deși a susținut că această alegere este „chinuitoare', jurnalista își dorește să-și facă dreptate și să sesizeze toate ilegalitățile la care a fost supusă.

„Am avut o perioadă în care am suferit destul de mult. Am și plâns. Andrei nu m-a văzut niciodată plângând. Mă simțeam ciudat. Era și Marian lângă mine și încerca să mă calmeze. M-am temut ca nu cumva să creadă copilul că ne certăm. N-a zis nimic pe moment, el e foarte înțelept, are obiceiul să analizeze, să tragă singur concluzii.

A doua zi, însă, mi-a spus așa: Mami, eu am toată încrederea că tu o să știi întotdeauna ce o să faci'. Au fost câteva luni foarte grele. De aceea nici nu puteam să pozez pe Facebook altfel, pentru că era în contradicție cu ceea ce trăiam.

Au trecut aproape șase luni, ai timp să-ți revii. Dar e alegerea mea, oricât de chinuitoare ar fi. Vreau să fac asta, astfel încât, peste ani, să nu regret că nu am încercat să primesc un răspuns în care să mi se spună Da, ați trăit o ilegalitate'. Nu vreau să trăiesc cu regrete', a încheiat jurnalista.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton