Oana Cuzino are o fiică superbă care-i seamănă leit! Naomi a ajuns la vârsta majoratului și se pregătește de facultate: "Ea este versiunea mea mult îmbunătățită"/ EXCLUSIV

.

Este medic, jurnalist, om de televiziune, dar înainte de toate mamă de adolescentă. Oana Cuzino pare neobosită, iar secretul său stă în pasiunea cu care duce la bun sfârșit fiecare sarcină. Fiica sa pare să-i calce pe urme în acest sens, fiind extrem de serioasă și conștiincioasă. Oana Cuzino a dat din casă și ne-a dezvăluit câteva detalii din relația cu fiica sa!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Naomi îți seamănă fizic foarte mult, așadar nu pot să nu mă întreb ce altceva a mai moștenit de la tine. Te vezi pe tine la 18 ani atunci când o privești pe fiica ta?


Suntem asemănătoare și diferite, iar ea clar este versiunea mea mult îmbunătățită din foarte multe puncte de vedere, și asta mă face să mă simt mândră și fericită.

Cum e să fii mamă de adolescentă? Ai trecut prin fazele acelea dificile de care se tem toți părinții?

Nu,  noi  două,  mereu,  am  discutat înainte de a ajunge într-o etapă fiziologică nouă: ce i se poate întâmpla ei sau prietenilor, colegelor și cred că asta a ajutat-o să se detașeze mai mult  și să fie mai analitică și pru- dentă,  așa  că  nu  am  trecut  prin nicio  sinusoidă   în   relație.  Ne înțelegem minunat, este un copil de o bunătate rară, foarte serioasă,   respectuoasă   și   conștiincioasă,  nu  a  fost  niciodată cazul de a o împinge de la spate la școală, fiindcă este ambițioasă   și  are  planuri academice mari, pe care i le susțin.


Citește și: Andreea Esca a avut coronavirus. Primele declarații:„Da, am fost bolnavă de COVID-19, eu, soțul meu și băiatul’

Acum este un „curent în parenting, îmbrățișat de  mulți  părinți,  care susține  lipsa  oricăror restricții   în   educația copilului. Cât de periculos este pentru viitorul lor ca adulți?


Nu  știu,  sincer,  nu  există rețete standard pe care să le aplici, pur și simplu, în relația cu copilul tău. Există, însă, câteva ingrediente obligatorii: dragoste, respect față de această ființă, oricât de mititică ar fi, înțelegere și susținere profundă, indiferent de situație. Dacă există baza acestei  comunicări,  întemeiată  pe interesul de a-ți ajuta copilul să își găsească, în timp, cea mai bună versiune, lucrurile trebuie doar dublate de o atitudine de bun-simț , în orice decizie sau observație. Formulele acestea sunt, evident, flexibile și adaptate personalității și sensibilității fiecărui copil.


Citește și: Viața ei e complicată, dar îi face față cu brio! Andreea Antonescu:„Mă simt o femeie împăcată cu mine însămi, împlinită, fericită’/ EXCLUSIV

Cum este pentru Naomi fie fiica unei vedete? A constituit vreodată acest lucru o presiune pentru ea?


Nu cred, mereu a amuzat-o, mai ales în interacțiunea cu oamenii de pe stradă, de exemplu, care mă recunoșteau și care îmi adresau întrebări, felicitări sau comentarii. Ea este o persoană relaxată, cu simțul umorului, nu se stresează prea ușor.

Între tine și fiica ta au existat vreodată divergențe? Cum le-ai soluționat?

Sincer, nimic notabil. Comunicăm dintotdeauna, ne împărtășim reciproc motivația și câștigă cea mai logică.

Citește și: Laura Cosoi vorbește despre momentele mai puțin plăcute din sarcină:„Reflux, cârcei, nopți nedormite, kilograme în plus, dureri, totul este dat peste cap’


Naomi dorește să- ți calce pe urme sau are alte pasiuni? Cum gestionezi gândul că, în curând, va pleca la facultate?

Și-a propus să studieze Psihologia și mă bucur că are șansa să studieze lucruri minunate, la un nivel științific avansat, și să pună bazele unei cariere solide. Urmează o perioadă minunată de independență, tinerețe, energie, în toate planurile! Îmi amintesc cu plăcere că am trecut și eu cu mult entuziasm prin această perioadă de timp și îmi doresc ca ea să o valorifice și mai mult și să se bucure din plin!


Sursa foto: PR, Facebook