O mamă și fiul ei au fost împușcați de ruși, lângă Kiev. Vecinii i-au înmormântat lângă parcarea blocului

.

O mamă și fiul ei au fost împușcați de ruși la Irpin, în Ucraina, la 30 de kilometri distanță de Kiev. Marina și Ivan au fost îngropați de către vecini în parcarea blocului unde locuiau, după ce rușii i-au împușcat în timp ce fugeau de bombe. Vecinii i-au înmormântat lângă parcarea blocului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Veștile teribile, care curg de când a început războiul în Ucraina par să nu se mai termine – recent, o mamă și fiul ei au fost împușcați de ruși, în apropiere de Kiev, în timp ce alergau disperați pentru a se feri de bombele rușilor. Două cruci de lemn improvizate sunt acum pe locul unde Marina și Ivan au fost înmormântați.

O mamă și fiul ei, împușcați de ruși lângă Kiev


Victimele colaterale ale războiului din Ucraina par să nu se mai termine… Zilnic apar relatări și imagini ale cruzimii inutile a rușilor, care omoară oameni nevinovați. Recent, Marina și Ivan, fiul ei au fost împușcați în Irpin, localitate aflată la 30 de kilometri de Kiev, în timp ce încercau să-și salveze viețile de sub rafala de bombe. Din păcate, nu au reușit…

Marina Met 14.02.1980 – 5.03.2022 și Ivan Met 04.12.2009 – 5.03.2022. Asta se poate vedea pe două cruci din lemn, înfipte în pământ, în parcarea unui bloc din Irpin, lângă Kiev. Aici zac o mamă și fiul ei, împușcați de ruși, victime nevinovate ale unui război teribil. Marina și Ivan au fost îngropați de vecini, după ce au fost împușcați dintr-un tanc, de ruși. Aceștia, într-o încercare disperată de a fugi din fața războiului, se pregăteau să se urce într-un taxi, notează Observator. Acum își dorm somnul de veci lângă blocul unde au locuit.


Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând. A devenit simbolul refugiaților ucraineni


Citește și: Medicii din Rusia i-au cerut lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare, să oprească războiul cu Ucraina: „O mișcare politică inumană’

Citește și: O refugiată din Ucraina a pierdut sarcina, la spitalul din Galați. În ce stare e acum tânăra de 17 ani

Citește și: Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau: „Muriți într-un război nedrept sau 5 milioane de ruble'

„Zboară, îngerule… cu mami de mână', este doar unul dintre sutele de mesaje din social media, unde tragedia celor doi a îndurerat o lume întreagă.


Vecinii i-au înmormântat lângă parcarea blocului

Imaginea celor două cruci, un alt simbol dureros al războiului din Ucraina, a fost publicată ieri de EuroMaydan și a adunat nenumărate reacții și sute de mesaje de condoleanțe. De asemenea, apropiații celor doi au făcut mărturisiri emoționante.

„Pe 2 martie, am vorbit cu ei. Marina a spus că sunt în siguranță. A refuzat să-și părăsească apartamentul, pe care îl iubea foarte mult. A făcut economii o lungă perioadă de timp, ca să-și poată cumpăra o casă, unde să se muta cu fiul. Avea o pisică și un câine, iar vecinii care evacuaseră deja le lăsaseră și papagali’, își amintește prietena ei Olga.


Pe 5 martie, Marina a decis totuși să pplece din Irpin.

„După ce și-a împachetat lucrurile și a chemat un taxi, ea și Vanya au încercat să iasă din complexul rezidențial. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei. Nu au avut nicio șansă de supraviețuire, iar vecinii nu au avut altă variantă decât să-i îngroape în parcarea blocului', spune Olga.


Băiețelul ucis avea doar 12 ani

Vestea că o mamă și fiul ei au fost uciși de ruși în timp ce încercau să fugă din calea bombardamentelor a șocat o lume întreagă. Băiețelul avea doar 12 ani și adora jocurile pe calculator. Marina (42), mama lui, lucrase în HR mulți ani, iar acum conducea departamentul de contabilitate al unei firme care oferă servicii juridice și de afaceri.

„Își iubea foarte mult meseria, se pricepea la asta. Și adora marea. Credea că nu degeaba numele ei este Marina. În fiecare an, economisea bani pentru ca vara să poată merge la mare cu fiul ei. Era o femeie minunată', își amintește Olga.


Vanya mergea la școală și îi plăceau jocurile pe calculator. Era un băiețel foarte vesel. Pentru mama lui, el era lumea întreagă. „Vreau ca întreaga lume să știe despre această cruzime sălbatică', a mai spus revoltată prietena Marinei, conform sursei citate.

Foto: Facebook