Nuami Dinescu, reacție dură după tragedia din Caracal: "Alexandra a murit din cauza incompetenţei, ticăloşiei, a habarnismului, a nepăsării..."

.

Drama care a îndoliat o țară întreagă și a făcut mii de oameni să-și strige revolta în stradă sau în social media le-a făcut și pe multe dintre vedetele noastre să ia atitudine. Nuami Dinescu este una dintre ele, actrița strigându-și furia și revolta față de autorități.

Cele 19 ore în care instituțiile statului au fost nu neputincioase, ci inutile au făcut diferența între viață și moarte, iar o fetiță de 15 ani, Alexandra Măceșanu, a așteptat până în ultima clipă un ajutor care nu a mai venit. Părinții ei și părinții Luizei Melencu (18), o altă victimă a monstrului din Caracal, vor trebui să trăiască acum toată viața imaginându-și ororrile la care au fost supuse fiicele lor, dar și strigătele disperate și durerea din ultimele clipe… cine va plăti pentru asta? Poliția, Parchetul, STS-ul – cu toții își pasează vina, ca într-o leapșa a ororilor, în timp ce o țară întreagă va rămâne cu zâmbetul sarcastic al criminalului întipărit în memorie, iar două copile care aveau viața înainte nu-și vor găsi liniștea, probabil, nici pe lumea cealaltă…


„Acasă, plecaţi acasă, ne-am săturat de voi!'

Printre milioanele de români care au asistat cu furie la neputința sistemului care e plătit să ne ofere siguranță se numără și actrița Nuami Dinescu, aceasta luând atitudine pe contul de socializare:

„Nu am stare, sunt departe de Bucureşti altfel eram în stradă. Da, e bine că scriem pe FB, dar nu ajunge. Trebuie să îi obligam pe cei care au impresia că şi-au luat ţară pe persoană fizică să plece. Trebuie să ne mobilizam şi să le stăm în coastă până vor dirija bani către echipamente şi oameni pregătiţi, nu către pensiile lor nesimţite. Că de spitale nu mai zic.


Trebuie să învăţăm să nu mai stăm nepăsători la umbra unui confort personal crezând că pe noi nu ne atinge. Ia uite cum ne atinge! Alexandra a murit din cauza incompetenţei, ticăloşiei, a habarnismului, a nepăsării nu doar a celor plătiţi să ne apere ci şi a noastră, vecini care nu sărim să ajutăm, că nu ne trebuie nouă complicaţii. Vă jur, îmi vine să mă duc în pădure… Lor, nu. Au tupeul să iasă la conferinţe de presă? Au tupeu să transmită condoleanţe? Acasă, plecaţi acasă, ne-am săturat de voi!', a scris actrița.


Foto: Libertatea, Instagram