Nicu Ceauşescu a fost un Don Juan în Epoca de Aur. Care dintre iubite l-a îngrijit pe patul de moarte

.

Pe vremea când familia dictatorială deţinea controlul în România, Nicuşor Ceaușescu era cunoscut ca un adevărat Don Juan al epocii. Prinţişorul' s-a iubit cu multe femei, însă regimul comunist dinainte de ’89 nu permitea presei să publice astfel de informaţii şi doar doamnele celebre care s-au aflat în graţiile fiului preşedintelui aveau parte de recunoaştere publică. S-a vorbit despre Nadia Comăneci, Donca Mizil, Daniela Vlădescu sau Jeanina Matei, ultima dintre ele fiind şi marea dragoste a lui Nicu Ceauşescu.

Chiar dacă s-a spus, despre Jeanina Matei, o cântăreață foarte îndrăgită în anii 80, că a fost o pasiune trecătoare în viața lui Nicu Ceaușescu, artista în vârstă de 65 de ani acum ar fi fost feblețea fiului fostului președinte al României. Povestea lor de dragoste a fost de notorietate și a stârnit fel de fel de discuții. Deși tânărul Nicu Ceaușescu era îndrăgostit până peste cap de frumoasa artistă, se pare că soții Ceaușescu nu au agreat relația fiului lor cu cântăreața, scrie Historia.ro. Artista a părăsit România și s-a stabilit în Italia, dar a renunțat la cariera artistică.


În 2013, Janina s-a întors în țară și a rememorat, nostalgic, perioada în care se iubea cu cel pe care Elena Ceaușescu îl vedea la conducerea țării, după retragerea lui Nicolae Ceaușescu. „Au fost clipe frumoase şi ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate şti dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se ştie niciodată', a declarat Jeanina Matei la „Acces Direct’.

Donca Mizil, 10 ani iubita lui Nicu

Într-un interviu acordat revistei Historia, în urmă cu mai mulţi ani, Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe, George Macovescu, povesteşte cum Elena a intervenit brutal în relatia pe care Nicușor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca, fiica ideologului partidului, Paul Niculescu-Mizil și, totodată sora lui Serghei Mizil.


Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui’, a povestit soția fostului ministru de Externe.

Relația cu Nadia Comăneci, incertă

Despre relația dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu s-a vorbit mult și, dacă unii sunt convinși că a fost vorba despre o iubire desăvârșită, alții au considerat că erau doar prieteni foarte buni. Mădălin Voicu susține că cei doi s-au cunoscut tot la mare, la o petrecere într-un bar.


Un lucru este cert: Nicu și-a dorit ca Nadia să fie răsplătită, pentru reușitele ei în sport, cu o mașină și o casă. Pe de altă parte, Serghei Mizil este convins că Nicu Ceaușescu este cel care a ajutat-o pe Nadia să părăsească România cu o lună înainte de evenimentele din decembrie 1989.


La rândul său, Nadia a negat că ar fi avut o relație cu mezinul familei Ceaușescu: „Nu-i adevărat ca aș fi avut o relație cu Ceaușescu. Am întâlnit acea familie doar o dată în viața mea, când am primit un premiu din partea partidului. Se întâmpla după Jocurile Olimpice din 1976'.

Poliana Cristescu, singura soție a lui Nicu

Despre Poliana Cristescu, Mădălin Voicu își amintește că era o fată care nu arăta rău deloc’, dar pentru care Nicu nu avea să simtă nimic’. Fusese impusă de Elena Ceaușescu, pe care tânăra o impresionase și o făcuse s-o considere ideală pentru rolul de viitoare primă doamnă.


A fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985. Și după divorț, Poliana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu, fiind primită în fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, la „Cabinetul 2', pentru servirea cafelei.

Dana Radu l-a îngrijit pe patul de moarte

Dana Radu, fiica fostului secretar al PCR Constantin Radu, a trăit o poveste de dragoste cu fiul Ceauşeştilor pană in ultima clipă de viaţă a acestuia, chiar și în anii de după închisoare și l-a îngrijit pe patul de moarte. Bun prieten al lui Nicușor Ceaușescu, Mădălin Voicu, care făcea parte din trioul de aur completat de Nicu şi de Serghei, a confirmat că Dana Radu a fost ultima iubită a celui mai mic copil din familia Ceauşescu, ea fiind cea care l-a sunat să-i spună că Nicu a murit.


Soprana Daniela Vlădescu nu a mers la înmormântare

Soprana Daniela Vlădescu și Nicu Ceaușescu s-au cunoscut pe când se aflau în delegaţie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

„A fost o poveste frumoasă. Cel puţin din partea mea, a fost una sinceră, pe tot parcursul celor patru ani cât a durat. Aceiaşi patru ani in care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de operă din ţară, unde colaborasem ani la rând. Dar eu chiar m-am indrăgostit! De un om care avea şi o parte extraordinar de bună, parte de care mă îndrăgostisem şi care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a făcut să sufăr tot timpul’, a declarat la un moment dat Daniela Vlădescu într-un interviu pentru Jurnalul.


Soprana și-a părăsit însă iubitul în timpul detenției și a refuzat să participe la înmormântarea acestuia, motivând că ‘e mai bine așa’.

Nicu Ceaușescu a murit la Viena

După evenimentele din decembrie 1989, Nicu Ceauşescu a fost judecat inițial la Tribunalul din Sibiu la 28 mai 1990. Ulterior, procesul a fost mutat în Capitală, iar la 21 septembrie 1990, fiul cel mic al lui Nicolae Ceauşescu a fost condamnat de către Tribunalul Militar Bucureşti la 20 de ani de închisoare pentru genocid şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, scrie Historia.


În iunie 1991 i s-a redus pedeapsa de la 20 la 16 ani de închisoare, iar în noiembrie 1992 a rămas în picioare doar acuzaţia de port ilegal de armă, pentru care a primit 5 ani de detenţie şi a fost pus în libertate condiţionată pe motive medicale.

A murit la 25 septembrie 1996, la Viena, din cauza cirozei. Avea 45 de ani.

 

foto: Fototeca online a comunismului românesc