De ce Oana Roman și-a dus mama la azil, dar și cât plătește lunar pentru îngrijirea ei: ”Costă foarte mult. Nu e demnitate să...”

.

Motivul pentru care Oana Roman și-a dus mama la azil, dar și cât plătește lunar pentru îngrijirea ei. De mai mulți ani, Mioara Roman stă la azil, iar fiica ei, Oana Roman, s-a asigurat că are cele mai bune condiții, astfel că a mutat-o de la cel unde a dus-o prima dată, la unul unde are toate condițiile pentru ca starea ei de sănătate să fie una bună și în permanență monitorizată. Totuși, așa cum era de așteptat, costurile sunt pe măsură. Iată cât scoate din buzunar vedeta în fiecare lună, dar și care au fost cele două motive pentru care a ales să o ducă la un azil!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Oana Roman nu a trecut deloc prin momente frumoase în ultimele luni, asta fiindcă la ceva timp câte un eveniment mai puțin plăcut îi bătea la ușă. După despărțirea tumultuoasă de tatăl fiicei sale, Marius Elisei, la scurt timp a fost în plin scandal cu sora, ei Catina Roman, având-o ca subiect de discuție pe mama lor. Nu a mai durat prea mult și Mioara Roman a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, iar vedeta a fost devastată pe atunci.

Din fericire, în aceste momente starea de sănătate a Mioarei Roman s-a îmbunătățit, fiind în continuare la azilul de lux unde stă de mai mult timp. Aici se bucură de răsfăț și are parte de tot ceea ce își dorește, dar mai ales supravegherea medicilor și siguranța că starea ei de sănătate se meține. De asemenea, aproape zilnic este vizitată de către Oana Roman, fiica ei, care ar face orice pentru ea și binele ei.


Citește și:Cum a reacționat Mioara Roman după despărțirea dintre Oana Roman și Marius Elisei: „Mama m-a întrebat ce se întâmplă'

Citește și: Oana Roman s-a hotărât și scoate la vânzare vila în care a locuit cu Marius Elisei: „O să-mi iau două mai mici’

Citește și: Alina Eremia, schimbare de look neașteptată. S-a făcut roșcată: ‘Aveam chef de puțină culoare’

Citește și: Culiță Sterp rămâne sub control judiciar în cazul accidentului provocat în Cluj. Ce reclamă avocații cântărețului


Motivul pentru care Oana Roman și-a dus mama la azil

Totuși, știm cu toții faptul că Oana Roman are o casă mare, astfel că mulți se întreabă de ce nu a luat-o pe mama ei acasă la ea pentru a avea grijă de ea în permanență. Ei bine, fără a mai lăsa loc de specualții și interpretări, vedeta a dezvăluit că activitatea ei profesională nu-i permitea să stea mereu acasă pentru ca Mioara Roman să fie în siguranță. De asemenea, nici dacă angaja o persoană care să o îngrijească nu secompara cu condițiile oferite de azil, unde medicii și asistenții sunt mereu aproape de mama sa.


„A fost cea mai bună decizie pe care puteam să o fac pentru ea din două motive: să-i prelungesc viața și să-i prelungesc viața în demnitate. (…) Din păcate, aceste degenerări cognitive sunt foarte rapide, ele avansează foarte rapid, iar știința încă nu a descoperit nicio modalitate de a le ține în loc sau de a le da înapoi. Lucrurile au evoluat rapid, din păcate.

Dacă ea acum doi ani, un an și jumătate era bine, acum nu mai este același lucru. Prima oară am fost cu ea acum un an și opt luni într-un centru ca să o evaluăm. Am mai adus-o acasă, nu a fost bine, așa că am luat decizia, după ce am discutat cu toți doctorii, cu psihiatrii, cu toată lumea, împreună cu ei am decis că varianta cea mai bună ca această degenerare să fie ținută sub control și pentru ca ea să nu se degradeze prea repede e să stea într-un loc în care să primească toate îngrijirile de care are nevoie în timp real.‘, a povestit Oana Roman în podcastul „Vorba lui Jorge’.


Cât plătește lunar pentru îngrijirea mamei sale

Oana Roman are grijă ca mamei sale să nu-i lipsească nimic și să fie îngrijită ca la carte, în cele mai bune condiții. Așa cum era de așteptat, astfel de tratamente speciale nu sunt edeloc ieftine. Fără a se sfii, vedeta a recunoscut că prețurile încep lunar de 3.500-4.000 de lei, în acești bani fiind inclusiv cazarea, mâncarea și toate serviciile de care Mioara Roman beneficiază zilnic la centrul de recuperare în care se află în aceste momente.


„Costă foarte mult, din păcate. Ea a stat într-un centru până în septembrie, care este foarte ok, unde prețurile sunt mai mici. Prețurile într-un loc bun pornesc de la 3.500- 4.000 de lei pe lună, care au totul inclus. Vorbim de cazare, mâncare, asistentă, infirmieră, doctori, activități etc. (…) După un an și aproape jumătate, unde ea a stat și, repet, a fost foarte ok, ea a căzut și a trebuit să-i punem o proteză la șold, iar în urma procedurii acesteia a avut nevoie de un tip de recuperare pe care ei încă nu îl aveau atunci și varianta a fost să o duc într-un centru în care să existe o componentă de recuperare medicală importantă.’, a continuat Oana Roman.


Oana Roman: ‘Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui’

Ei bine, Oana Roman a continuat șirul declarațiilor explicând faptul că și dacă avea un program mult mai liber, nu poate să o îngrijească personal pe mama ei, asta fiindcă nu este de acord ca un copil să-i schimbe scutecul părintelui, precizând că este lipsă de demnitate din ambele cazuri și nimeni nu ar fi ok în acest punct.


Trăiești mai mult în demnitate. Am ales să vorbesc public, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă. Eu am reușit să schimb mentalități în țara asta. Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui. Nu e demnitate nici pentru părinte, dar nici pentru copil. Nu e demnitate!’, a concluzionat Oana Roman în cadrul podcastului.

Sursă foto: Facebook / Instagram