Mormintele soldaţilor ruşi dintr-un cimitir din Iași au fost marcate cu litera Z, simbolul invaziei ruse în Ucraina: „A fost întocmit dosar penal”

 Martin Lorena
.

Mormintele soldaţilor ruşi dintr-un cimitir din Iași au fost marcate cu litera Z, simbolul invaziei ruse în Ucraina. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă chiar și astăzi, după aproape o lună de la primul atac. În tot acest timp, litera Z a devenit un simbol de susținere a invaziei ruse în Ucraina. În comuna ieșeană Moțca, o persoană a inscripționat litera pe mormintele soldaților ruși, decedați în timpul celor două Războaie Mondiale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Războiul continuă și astăzi, la aproape o lună de la primul atac cu bombe! În tot acest timp, pe teritoriul Ucrainei au intrat mai multe tancuri care aveau inscripționată litera Z. Aceasta a devenit un simbol al invaziei ruse în Ucraina. Recent, într-o comună din județul Iași, mai multe pietre funerare ale soldaţilor ruşi căzuţi în cele două Războaie Mondiale, au fost desenate cu acest simbol.

Morminte-ZMorminte-Z

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte.

Citește și: Volodimir Zelenski, imagine rară din copilărie, alături de mama lui.Cu ce se ocupă tatăl președintelui Ucrainei

Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:’Demnitatea noastră nu va salva vieți’

Citește și: Cine este Elena, soția lui CRBL de la Survivor. Faimosul a mai fost însurat

Citește și: Julie Mayaya, fosta câștigătoare de la Vocea României, e transformată complet. Artista a slăbit enorm

Mormintele soldaţilor ruşi dintr-un cimitir din Iași au fost marcate cu litera Z, simbolul invaziei ruse în Ucraina

Mai multe morminte ale soldaților ruși, dintr-un cimitir din Iași, au fost marcate cu litera Z. Se pare că o persoană a simțit nevoia să își arate susținerea față de invazia rusă în Ucraina. Polițiștii din Pașcani s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea autorului, stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun', a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi, potrivit AGERPRES.

Litera Z apare peste tot în Rusia

Litera Z nu se regăsește doar pe tancurile cu care armata rusă a invadat Ucraina, ci și în mai multe locuri din Rusia. De exemplu, unii cetățeni ruși au decis să inscripționeze simbolul pe mașinile lor personale. Mai mult decât atât, litera apare chiar pe panourile publicitare din țara condusă de Vladimir Putin.

Și pe plan artistic există susținători ai invaziei ruse în Ucraina. Un gimnast rus și-a arătat susținerea purtând litera Z pe costum în timpul ceremoniei de premiere, la Cupa Mondială de la Doha. Același exemplu se susținere a fost văzut și la balerinele Operei din Donbas, care au făcut o corefrafie în forma literei Z.

Sursă foto: Libertatea, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton