Monica Petrica a dansat tango de Valentine's Day

.

Demonstratia a fost organizata sub forma unui flashmob. Monicai Petrica i s-au alaturat alte cateva zeci de cupluri de dansatori, precum si instructorii de la TangoTangent, cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania . 

Cu ocazia zilei de Sfantul Valentin, Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale din Bucuresti, a sustinut o demonstratie de tango argentinian la Biblioteca Nationala a Romaniei.  
Evenimentul a facut parte din manifestarile ONE BILLION RISING, campanie internationala de combatere a violentei impotriva femeilor, derulata cu ocazia V-Day.


„Am acceptat fara ezitare invitatia prietenilor de la TangoTangent de a participa la acest eveniment, mai ales ca o pot face prin dans, pasiunea mea de-o viata. In Romania, din pacate inca, femeile sunt constant dezavantajate în societate, oricat de greu ne-ar fi s-o recunoastem. E momentul sa luam atitudine şi sa sprijinim ideea ca femeile, din Romania si din intreaga lume, ar trebui sa-si constientizeze calitatile şi ca fiecare femeie merita sa fie pretuita, respectata, ocrotita si mai ales, iubita’ a declarat Monica Petrica.


Gilbert Iscu, organizatorul evenimentului si membru fondator al TangoTangent, este de parere ca tangoul reprezinta simbolul ideal al miscarii ONE BILLION RISES. „In tango femeia este protejata si tototata, pusa in valoare. Tangoul este una dintre modalitatile cele mai creative prin care femeia isi poate exprima feminitatea şi frumusetea interioara. Este un dans al eliberarii,  al comunicarii cu partenerul care te ajuta sa te redescoperi, sa dobandesti mai multa încredere in tine si chiar sa fii mai fericita’, spune Gilbert Iscu.


 

 

Foto: Armand Ionescu

 

Monica Petrica si Razvan Mazilu, tango in scop umanitar